banner

Okula devamsızlıkta öğrencilere 45 gün sınırı




Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin devamsızlık süresini 20 günden 45 güne çıkardı. 45 günü aşan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

okula devamsızlıkMEB'in 20'den 45 güne çıkardığı devamsızlık süresi bir kırmızı çizgi. 45 günü aşan öğrenci raporlu bile olsa sınıfı tekrar edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2012-2013 öğretim döneminde öğrencilerin okula devamı konusunda yeni düzenlemeler gidiyor. MEB, raporlu bile olsa toplamda 45 günden fazla okula gelmeyen öğrenciyi otomatik sınıf tekrarına bırakacak. Mazeretsiz devamsızlığı mevzuattan tamamen çıkaran bakanlık, öğrencinin "Bugün canım okul gitmek istemiyor, devamsızlık hakkımdan kullanayım" şeklinde bir gün bile devamsızlık yapmasına müsaade etmeyecek. Öğrencinin devamsızlık yapabilmesi için velinin yazılı izni istenecek.

VELİDEN YAZILI İZİN

Ortaöğretim Yönetmelik Taslağında devamsızlık hakkını 20 günden 45 güne çıkaran Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencinin okula gelmediği gün velisinden yazılı izin isteyecek. Yani çocuğunu okula göndermeyen veli, gerekçesini okul yönetimine aynı gün içinde bildirecek. Veli çocuğunu gerekçesiz okula göndermezse günlük 15 TL ceza ödeyecek. Daha önce var olan ancak uygulanmayan para cezası yeni dönemle birlikte uygulanmaya başlayacak.

AYAĞI KIRILSA DA...

Sağlık raporuyla izinlere de sınırlama geliyor. Öğrenci, bir dönemde eğitim-öğretim döneminin üçte birlik kısmından yani 45 günden fazla devamsızlık yaparsa her halükarda sınıf tekrarı yapacak. Raporlu bile olsa durum değişmeyecek. Örneğin ayağı kırılan bir öğrenci dönemin üçte birinden fazla okula devam edemezse sınıf tekrarı yapacak. MEB yetkilileri, bu kararın öğrencinin faydası düşünülerek alındığını belirtiyorlar. Uzun süreli rapor almak zorunda kalan öğrencinin zaten eğitimden koptuğunun altını çiziyor.

(sabah)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.