banner

12 yaşındaki öğrenciyi döven öğretmene soruşturma




Zonguldak’ta özel bir okulda 12 yaşındaki otistik öğrenciyi döven beden eğitimi öğretmenini üniversite öğrencileri cep telefonuyla görüntüledi.

otistik öğrenciye dayakZonguldak’ın Kilimli Beldesi’ndeki Sevgi Bağı Eğitim Uygulama Okulu’nda ücretli olarak görev yapan beden eğitimi öğretmeni O.A.’nın, derse girmek istemeyen 12 yaşındaki otistik öğrenci Ruveyda Batak’ın başına pet şişeyle, bacağına da ayağı ile vurması, okulun karşısındaki Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Olay, geçen 7 Mayıs’ta, 35 engelli öğrencinin eğitim gördüğü Sevgi Bağı Eğitim Uygulama Okulu’nda teneffüs sırasında meydana geldi. Ders zilinin çalmasıyla bahçedeki öğrenciler, öğretmenleri nezaretinde içeriye girerken, Ruveyda Batak derse girmemek için bahçenin köşesine kaçtı. Okulda ücretli olarak görev yapan beden eğitimi öğretmeni O.A., yere oturarak bağıran öğrencinin başına elindeki pet şişesi ile vurdu. Öğretmen, bu kez yere uzanıp bağırmaya devam eden öğrencinin başına tekrar vurup kolundan çekiştirerek kaldırdı. Yanındaki kadın öğretmen ile birkaç adım attıktan sonra tekrar kendini yere bırakan öğrenciye, öğretmen O.A., bu kez ayağı ile vurdu.

YÜKSEKOKUL ÖĞRENCİLERİ ŞİDDETİ GÖRÜNTÜLEDİ

Kadın öğretmenin konuşup kolundan tutarak kaldırdığı öğrenci sınıfa götürülürken, öğretmen O.A.’nın öğrenciye olan davranışı, okulun karşısındaki Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından cep telefonuyla  görüntülendi. Görüntülerde öğretmenin, olanları kaydettiklerini fark ettiği öğrencilere tepki gösterdiği görülüyor. Öğrencilerin, "2 saattir aynı şeyi yapıyorsunuz. Ayıp değil mi?" demesi üzerine öğretmenin, "Terbiyesiz" diye karşılık vermesi de dikkat çekiyor.

AİLE ŞİKAYETÇİ OLDU

Öğrencilerin görüntüleri teslim ettiği polis, durumu otistik öğrenci Ruveyda Batak’ın ailesine bildirdi. Karakolda görüntüleri izleyen 15 yıllık imam 40 yaşındaki Muhammet Batak, öğretmen hakkında şikayette bulundu. Öğretmen O.A., karakolda ifadesi alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Polisin, olayla ilgili okuldaki diğer öğretmenlerin de ifadesine başvurduğu belirtildi.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayın ardından hem otistik Ruveyda hem de zihinsel engelli diğer kızı 14 yaşındaki Rumeysa Batak’ı okula göndermeyen Muhammet Batak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de şikayette bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, konuyla ilgili idari soruşturma başlattıklarını, müfettişlerin incelemeyi sürdürdüğünü söyledi. Özbek, soruşturma sonucuna göre gerekenin yapılacağını kaydetti.

ŞAKA YOLUYLA VURMUŞ

Okul Müdürü Durmuş Çeküç ise olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü belirterek, "Öğretmen, öğrenciyi yerden kaldırmak için şaka yoluyla hafif bir şekilde vurduğunu söylüyor. Öğrencinin iyiliği için, bir an önce yerden kaldırıp diğer öğrencilerle birlikte sınıfa gitmek için acele ettiğini söylüyor. Ben görüntüleri izlemedim. Ancak şiddet içeren bir durum varsa olayı tasvip etmem mümkün değil" diye konuştu. 

"BU OLAYI KABULLENEMİYORUM"

Muhammet Batak, görüntüleri izlediğinde şoke olduğunu söyledi. Kızının, öğretmenlerinin kendisiyle ilgilenmesi için  öyle davrandığını anlatan Muhammet Batak, "Öğretmen ise kızımın başına pet şişesi ile 3-4 defa vuruyor. Sonra yerden sert bir şekilde kaldırıyor ve bir başka öğretmene teslim ediyor. Kızım tekrar kendini yere bıraktığında, ’niye kalkmıyorsun’ der gibi ayağına doğru tekme atıyor. Bu olay ilk defa mı oldu bilmiyoruz. Aldığımız bilgiler ise buna benzer davranışları olduğu yönünde. Ben çocularımı bir haftadır okula göndermiyorum. Bu olayı kabullenemiyorum, içime sindiremiyorum. Öğretmenin cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

(milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.