banner

MEB kampus liseler için düğmeye bastı




Milli Eğitim Bakanlığı, kampüs liseler için çalışma başlattı. Bu doğrultuda Kayseri'de iki tane kampüs lise inşa edilecek.

meb logoKayseri İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye genelinde kurmasını planladığı kampüs liselerle ilgili Kayseri'de de çalışma yaptıklarını ifade etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile gerçekleştirdikleri görüşmeler doğrultusunda, iki kampüs lisesinin yerinin belirlendiğini anlattı. Buna göre liselerden birisi, şehrin batısındaki Belsin bölgesin bulunan yeni şehirler arası otobüs terminali arkasına inşa edilecek. Diğeri ise şehrin doğusundaki yerleşim alanı olan İldem bölgesine kurulacak. Liselerin kampüs alanı büyüklüğü 100 bin metrekare olacak.

Milli Eğitim Müdürü Ceylan, kampüslerde kamu-özel ortaklığı ile 10'ar tane bina yapılacağını dile getirdi. Fiziki mekanların ayrı ayrı olacağını anlatan Ceylan, "Kampüs alanında 3 bin kişilik yemekhane, yüzme havuzu, konferans salonu, kapalı birçok sporun yapılmasına imkan sağlayacak spor salonu ve diğer bütün sosyal imkanların yararlanılması adına hizmetler yer alacak." dedi.

Ceylan, bakanlığın, kampüs liselerin işletmesini özel sektöre 25 yıllığına vereceğini ama yönetimin il milli eğitim müdürlüklerinde olacağını anlattı. "Yemekhane ve servis hizmetlerini özel sektör verecek. Bakanlık, 25 yıl özel sektöre kira verecek. 25 yıl sonra burası bakanlığa devredilecek. 10 bin öğrenci kapasiteli iki kampüs yapınca şehir içindeki dezavantajlı liseler şehir dışına taşınacak." diyen Ceylan, şöyle devam etti: "Şehir dışına taşınması ve raylı sistem güzergahında yer alması öğrencilere büyük avantaj sağlayacak. Çocuklarımızın korunması, kollanması adına ciddi katkı sağlayacak. 2016 yılına gelindiği dersliklerde 24 öğrenci ve tekli eğitim olacak. Bu geçiş sürecinde sıkıntı olacak. Beraber paylaşacağız ve birlikte yapacağız."

(haber7)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.