banner

Dedesinin bağışladığı böbrekle hayata tutundu




Böbrek yetmezliği ortaya çıkan İlköğretim 7. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Yusuf Solak'a dedesi 63 yaşındaki Ahmet Solak'ın böbreği nakledildi.

Dedesinin bağışladığı böbrekle hayata tutunduMedical Park Antalya Hastanesi Kompleksi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve Opr. Dr. Sabri Tekin tarafından gerçekleştirilen operasyonla Yusuf Solak'a dedesinin böbreği başarıyla nakledildi.

Konya'da bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmenliği yapan 3 çocuk babası Sadullah Solak, oğlu Yusuf'un yüzünde, elinde ve ayaklarında şişme olması ve istifra gibi sıkıntıları nedeniyle hastaneye götürdüklerini ve yapılan tetkiklerde böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu söyledi. Sadullah Solak, oğlu Yusuf'un üre, kreatin ve tansiyonun da çok yüksek olması nedeniyle hemen diyalize alındığını kaydetti. Genetik bir durum şüphesiyle aile boyu kontrolden geçtiklerini de belirten Solak, büyük oğluna da böbrek rahatsızlığı teşhisi konulunca ilaç tedavisine başladıklarını, bu duruma çok üzüldüklerini belirtti. Yusuf'un diyalize girmesini aile olarak kabul etmediklerini ve büyükler başta olmak üzere birçok verici adayının olduğunu belirten baba Sadullah Solak, ''Yapılan tetkiklerde dedesinin böbreğinin uygun bulunması sonucu da nakil gerçekleştirildi'' dedi.

Dedesinin bağışladığı böbrekle hayata tutunan Yusuf Solak ise hastalığını tam olarak 2 ay önce öğrendiğini söyledi. Oturdukları mahalleyi ve arkadaşlarını çok özlediğini en kısa sürede döneceğini ifade eden Yusuf Solak, dedesine ve operasyonu gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti.

63 yaşındaki Ahmet Solak ise, torununun küçük yaşta makinelere bağlı yaşamasını istemediğini ve böbreğini seve seve verdiğini belirtti.

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş da yaptığı açıklamada, ''Organ naklinde bağışçı olmak için üst yaş sınırı yoktur. Tıbbi olarak organ nakline engel olacak bir problemi olmayan herkes böbrek bağışçısı olabilir. Bu vakamızda bunun örneklerinden biridir'' dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.