banner

19 Mayıs kutlamalarına büyük ilgi




19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına bu yıl 5 kıta, 35 ülkeden toplam 540 genç katılacak. 81 ildeki 118 Gençlik Merkezi bünyesinde 19 Mayıs Kutlamaları için etkinlikler düzenlenecek.

19 mayıs kutlamaları5 kıta, 35 ülkeden 540 gencin katılacağı ve 81 ilde etkinlikler düzenlenecek olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında, 'Gençlik Haftası' boyunca ünlü sanatçıların halk konserleri ve yabancı ülkelerden gelen ekiplerin gösterileri, halkla buluşturulacak.

Ankara’da Antares, Atlantis, Ankamall, Panora, Optimum, Acity ve Forum gibi AVM’lerde halk oyunları, halk müziği dinletileri, tiyatro ve break dans gösterileri yapılacak, sergiler açılacak. Nobel Barış Ödülü’ne aday olan 'Hatay Medeniyetler Korosu' 18-19 Mayıs’ta Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve Altınpark'ta olacak. AKM'de gençler için kariyer günleri, '19 Mayıs 1919'dan Cumhuriyet'in kuruluşuna kadar verilen Milli Mücadele'nin zorluğu, önemi ve başarısının sergilendiği' paneller ve tiyatrolar yapılacak. 60 Spor Federasyonu’nun sporcuları gösteriler sunacak. Yurtdışından gelen gençler Çanakkale, İstanbul, Samsun gibi şehirlerde gösteriler izlenecek.

19 Mayıs’ta, Ankara Arena’daki geceye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Erdoğan, 19 Mayıs’ta gençleri de makamında kabul edecek. Arena’da, Halk Oyunları Federasyonu’nun kurduğu 450 kişilik halk oyunları topluluğu bir gösteri yapacak.

19 Mayıs’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi işbirliğiyle Atatürk Spor Salonu’nda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından '19 Mayıs Gençlik Konseri' düzenlenecek.

Samsun'da Atatürk'e doğum günü pastası kesilecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs’ta Samsun Atakum Belediyesi’nin düzenlediği törene katılacak. Samsun’da Atatürk’ün "Benim doğum günüm 19 Mayıs’tır" sözlerinden dolayı, Samsun’da doğum günü pastası kesilecek. Kent meydanında doğum günü kutlamaları, ışık, ses gösterileri ve sanatçıların vereceği halk konserleri ile sona erecek. Türk Yıldızları akrobasi gösterileri yapacak. Atatürk’ün Samsun’a ayak basışı hologram gösterileri ile yeniden canlandırılacak.

Yüzücü Alper Sunaçoğlu da Trabzon’dan Samsun’a yüzüyor. Sunaçoğlu 320 kilometreyi 5 günde yüzerek 19 Mayıs’ta Samsun’a ulaşacak.

(hürriyeteğitim)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.