banner

YÖK Ege Üniversitesi’ndeki iddiaları inceliyor




YÖK, Ege Üniversitesi'nde başörtülü öğrencilerin fotoğraflandığı iddialarını YÖK Denetleme Kurulu'na inceleme ve soruşturma için sevk etti.

ege uzay bilimleri başörtülü öğrenciler fişlenmesiYÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri'nde öğrencilerin kılık kıyafet tercihlerine yönelik bazı haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.

Söz konusu öğretim üyesi hakkında öğrencilerin şikayet dilekçeleri dikkate alınarak beş defa inceleme ve soruşturma yapılmasının üniversite rektörlüğüne iletildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Kurulumuzun soruşturma talebi sonucunda, Ege Üniversitesi Rektörlüğü 'Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği' uyarınca ilgili öğretim üyesi hakkında çeşitli cezalar vermiştir. Ancak mevcut sıkıntının devam ettiği yönünde fotoğraflarıyla basına yansıyan haberler ve öğrenci şikayetleri üzerine Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın imzasıyla konu YÖK Denetleme Kurulu'na inceleme ve soruşturma için sevk edilmiştir.

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 8. ve 9. maddelerine göre Yükseköğretim Kurulu adına üniversiteleri, bağlı birimleri, öğretim elemanlarını ve bunların faaliyetlerini gözetim ve denetim altında bulundurmaya yetkili olan YÖK Denetleme Kurulu süreci ivedilikle tamamlayacaktır.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.