banner

Ataması yapılmayan öğretmenlerden şarkılı protesto




Türkiye’nin en büyük istihdam sorunları arasında ataması yapılmayan öğretmenler geliyor. Hükümetlerin her seçim dönemimde büyük vaatlerle atama rakamları açıklaması ve sonrasında bu sözlerini yerine getirmemesi atanamayan öğretmenleri mağdur etmeye devam ediyor.

atanamayanlardan şarkılı protestoAtanmayan öğretmenler sorunu giderek büyüyor. Her fırsatta tepkilerini dile getiren öğretmenler, sorunlarını TV5'te yayınlanan Sabah Gündemi programında dile getirdi. Kadir Öztürk'ün sorularını içtenlikle cevaplayan öğretmenlerden biri olan Boğaziçi Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü mezunu Süleyman Dilmen yaşadıklarını anlattı. Hükümet yetkilileri tarafından kandırılmaktan bıktıklarını anlatan Dilmen Haziran 2012'de hak ettikleri atamaların yapılmasını istedi. Kendilerinin öğrencileri, öğrencilerin de kendilerini özlediğini dile getiren Dilmen birçok arkadaşın psikolojik olarak bunalımda olduğunu hatırlattı. 15 seneyi aşkın eğitim gördüklerini hatırlatan öğretmenler toplumun kendilerinden bekledikleri talepleri yerine getirememenin rahatsızlığını yaşıyor.


Haberin videosu



YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.