banner

Üniversitedeki patlamanın ilk görüntüleri




İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin kadınlar tuvaletinde gerçekleşen patlamayla ilgili fotoğraflar basına verildi. Görüntülerde maytap tozu ile yapılan bombanın engelli klozetini paramparça ettiği görülüyor.

istanbul üniversitesi hukuk fakültesi kadınlar tuvaletiİstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 8 Mayıs’ta, kadınlar tuvaletinin özürlüler için düzenlenmiş bölümünde patlama meydana gelmişti. Patlamaya, klozet ile duvar arasına konulan el yapımı fitil ateşlemeli bomba bir bombanın neden olduğu belirlenmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalarla, olaydan 1 gün sonra İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi Fakültesi öğrencisi 2 kız öğrenci gözaltına aldı. Yapılan çalışmalarda R.A ve E.C.’nin 2 erkek arkadaşı da yakalandı.

Sorgulamaların ardından 2 erkek serbest bırakılırken, R.A.ve E.C. tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü tarafından bugün o patlamanın görüntüleri paylaşıldı. Görüntülerde, basınç etkili bomba ile gerçekleştirilen patlamanın şiddeti gözler önüne serilirken, bombanın etkisiyle, tuvaletteki klozetin paramparça olduğu, bir pencere camının kırıldığı, tuvalet kapısının ise kırılarak yerinden çıktığı görülüyor.

(milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.