banner

Öğrencilerden 7/24 üniversite harç protestosu




Kanada'nın Quebec eyaleti Hükümeti'nin, üniversite harçlarına yaptığı zammı protesto eden öğrencilerin eylemleri bitmek bilmiyor.

kanada üniversite harç protestosuEyalet Hükümeti'nin, eylemlerle ilgili son olarak özel bir güvenlik yasası çıkarması, eylemleri daha da arttırdı. Protesto eylemlerinin başlamasının üzerinden 100 gün geçerken, öğrenciler gece de sokakları doldurdu. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin yıllık toplantısının yapıldığı Quebec City Kongre Merkezi'ne yürümek isteyen binlerce öğrenci, polisin erken önlem almasıyla amaçlarına ulaşamadı. Quebec City polisi, Kongre Merkezi'ne giden tüm yolları kapartırken, olası taşkınlıklara karşı da çok sayıda özel polis timi hazır bekletildi.

Gece geç saatlere dek müzik eşliğinde sloganlar atıp dans eden protestocu öğrencilere, bazı şehir sakinleri de destek verdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.