banner

Hüseyin Çelik: Milli Eğitim Bakanı tornacı başıdır




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Statükocu zihniyet Milli Eğitim Bakanlığı'nı büyük bir torna tezgahı gibi algılıyor. Tornanın ayarını kendileri yapacaklar. Milli Eğitim Bakanı da tornacı başıdır" dedi.

hüseyin çelikÇelik, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde 'Küreselleşme Sürecinde Türkiye' konulu konferans verdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türkiye'nin medeni dünyayla yozlaşmadan uzlaşmak zorunda olduğunu  belirterek, "Avrupalılarla iyi geçinmemiz Araplarla kavga etmemizi, Araplarla iyi geçinmemiz Türk dünyasıyla kötü olmamızı gerektirmez. Hepsiyle iyi olacağız. Kendi içimizde de iyi olacağız" dedi.

Toplumsal kimliğin farklı özelliklerin biraraya gelmesiyle oluştuğunu belirten Hüseyin Çelik, Türk dünyasının bir üyesi olmakla İslam aleminin bir parçası olmanın birbirinin alternatifi olamayacağını dile getirdi. Çelik,  sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz medeni dünyayla yozlaşmadan uzlaşmak zorundayız. Atalarımız  'Ağaçtan kopan yaprağın akıbetini rüzgar tayin eder' demişler. Biz bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak 75 milyon insanıyla medeni dünyanın bir parçası olmak zorundayız. Dünyayla yozlaşmadan uzlaşmak zorundayız. Avrupalılarla iyi  geçinmemiz Araplarla kavga etmemizi, Araplarla iyi geçinmemiz Türk dünyasıyla  kötü olmamızı gerektirmez. Hepsiyle iyi olacağız. Kendi içimizde de iyi olacağız. Ne yazık ki bizim toplumumuzda statükocu zihniyet bizi tek tipleştirmek için bugüne kadar çaba harcamış. İnsanları sayı çokluğu olarak görmüş. Bizi birey olarak değil güruh olarak görmüşler.

Niçin tek tip?

 Ben Milli Eğitim Bakanlığı'na başladığım zaman şunu anladım; statükocu  zihniyet Milli Eğitim Bakanlığı'nın büyük bir torna tezgahı gibi algılıyor. Tornanın ayarını kendileri yapacaklar, Milli Eğitim Bakanı da tornacı başıdır. Eğitilmesi gereken 20 milyon insan kitlesini de tenzih ediyorum, kereste gibi  görüyorlar. Bu malzemeyi bu tornadan geçirecek tek tip, tek ebat, tek desen malzeme üretecek bir adam lazım. Ben ilk günden 'Niçin tek tip?' diye sordum."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.