banner

Korsan takside öğrenci idirimi




Korsan taksilerle mücadele için Meclis’e sunulan yasa teklifini görüşen İçişleri Alt Komisyonu’nda, korsan taksiye binen vatandaşa getirilen 600 TL’lik cezada öğrenci indirimi yapıldı.

korsan takside öğrenci indirimiKorsan takside 400 TL öğrenci indirimi

CHP ’li komisyon üyeleri, “ İstanbul ’da 5 öğrenci bir taksiye biniyor. 2 liraya ucuz bir şekilde okullarına gidiyor. 2 lira için 600 lira ceza bir öğrenciye çok değil mi?” diye itiraz etti. Bunun üzerine korsan taksiye binen kişilere verilecek ceza 600 TL’den 200 TL’ye indirildi.

Öğrenci mağdur olur

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ’in de katıldığı alt komisyon toplantısında otopark mafyası ve korsan taksiler meselesi üzerinde duruldu. Bilerek korsan taksiye binenlerin de cezasız kalmasının doğru olmayacağı vurgulanınca ceza 3’te bire indirildi.Korsan taksileri kullanan kişilere ise 1950 TL ile 4500 TL arasında para cezası verilebilecek. Araçlar da 45 gün trafikten men edilecek.

(radikal)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.