banner

Adı okuldan resmen silindi




12 eylül darbecilerinden Kenan Evren’in adı ilköğretim okulundan tamamen kaldırıldı.

kenan evren ilköğretim okuluGiresun Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önerisi, İl Milli Eğitim Komisyonu'nun kararı ve Vali Dursun Ali Şahin'in onayı ile Giresun'un Teyyaredüzü Mahallesi'nde bulunan Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun adının, Teyyaredüzü İlköğretim Okulu olarak değiştirildiği belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun adının değiştirilmesi için dilekçe veren Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Hayri Şenel, "Ne yazık ki darbecilerin adları eğitim kurumlarına verilerek Türkiye'de eğitim emekçilerinin sürdürdükleri mücadelenin üstü örtülmeye ve yok sayılmaya çalışılmıştır. Darbelerden en çok mağdur olan ve ciddi sorunlar yaşayan eğitim emekçilerinin çalıştığı kurumlarda darbeci generallerin isimlerinin olması bizim açımızdan çok inciticiydi. Biz okullarda öğrencilere demokrasi dersleri veriyoruz, demokrasinin önemini anlatıyoruz ama ülkemizde darbenin simgesi olan bir generalin adı okullarda ve eğitim kurumlarında yaşatılıyordu" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.