banner

Engelleri sensörlü bastonla kaldırdılar




Erzincan'da meslek lisesi son sınıf öğrencileri Sedat Yılmaz ve Yasin Fatih Çapar, yıl sonu ödevi olarak yaptıkları sensörlü ayakkabı ve baston ile görme engellilerin hayatını kolaylaştırdı.

erzincan meslek lisesiFatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde okuyan iki genç, ayakkabı ve bastona pille çalışan hareket sensörü yerleştirdi. Sensörler, engellinin yürürken herhangi bir yere çarpmasını ses yardımıyla engelliyor. 6 ayda hazırladıkları projeyi daha da geliştirmek istediklerini söyleyen Sedat ve Yasin, "Amacımız engelli insanların daha rahat yürümesini sağlamak." dedi. Lisenin elektrik ve elektronik bölümü öğretmeni Ahmet Urkan da öğrencilerinin başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Projeyi daha da geliştirmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.

(zaman)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.