banner

Emekli öğretmen çift ihracat rekoru kırdı




İnebolu ilçesinde kurdukları atölyede el dokuma tezgahı üreten emekli öğretmen çift, ürettikleri makineleri 3 ülkeye ihraç ediyor.

emekli öğretmenlerin ihracat raporuKastamonu'un Tosya ilçesinde 2004'te öğretmenlikten emekli olduktan sonra İnebolu'ya yerleşen Rasim ve Kadriye Eseroğlu, el dokuma makinesi üretilen atölye kurdu.

Emekli elektrik öğretmeni Rasim Eseroğlu ile emekli dikiş nakış öğretmeni eşi Kadriye Eseroğlu, atölyede çocuklarını çalıştırmaya başladı.

İki oğlunu el dokuması üzerine yetiştiren çift, daha sonra el dokuma makinesi üretmeye başladı.

Ürettikleri ilk makineleri İstanbul'da kadınları istihdam eden bir belediyenin atölyesine satan çift, şimdi uluslararası piyasaya açıldı.

Talepleri karşılamak için atölyelerini büyüttüklerini belirten Eseroğlu, Türkiye'deki  çeşitli kurumların yanı sıra Azerbaycan, Sırbistan ve KKTC'ye el dokuma makinesi sattıklarını kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.