banner

Dinçer öğretmenleri uyardı




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlerin dün derslere girmemesiyle ilgili olarak konuştu.

ömer dinçer öğretmenleri uyardıDinçer, “Eğitimin aksamasıyla ilgili her şeyin tadında bırakılmış olması, bir hakkı duyurduktan ve kullandıktan sonra herhangi bir problem olmadan sorunun tamamlanmış olması bence önemliydi. Umarım burada kalır” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Öğrenci Konseyi’nin TOBB ETÜ Konferans Salonu’nda düzenlediği konferans öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, öğrencilerin üniversiteye giriş sınavı öncesi devamsızlık raporunun verilmediği ve doktorların ailelerden şikayet aldığı yönündeki iddiaları sorması üzerine Dinçer şunları söyledi:

“Çocuklarımızın eğitiminden ve başarısından Milli Eğitim Bakanlığı sorumlu. Dershaneler diğer bir başka kurum değil. Bu açıdan bakıldığında biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak okulların açıldığı ilk günden ve ilk dersten okulların kapandığı son gün, son derse kadar eğitim yapmak ve çocuklarımızın başarısını artırmak sorumluluğunu taşıyoruz. Bu açıdan bakıldığında biz idari olarak çocuklarımızın okula devamını, öğretmenlerimizin de derslerini ısrarla takip etmelerini bekliyoruz. Eğer öğretmenlerimiz sınıfta olursa, ki öğretmenlerimiz sınıfta ve derslerini işlemek istiyorlar ama öğrenci bulamazlarsa eğitimi başarıyla yürütemeyip bu açıdan bakıldığında ben ısrarla işin takipçisi olacağım. Ve son gün son derse kadar okullarımızın eğitimin yapılmasını takip edeceğim.”

Anayasa Mahkemesi’nde olan ‘4+4+4’ düzenlemesiyle ilgili raportörün düzenlemenin reddedilmesini istediğine ilişkin soru üzerine Bakan Dinçer, “Sonucu hakkında herhangi bir fikir söylemem mümkün değil ama özellikle şunu belirtmek istiyorum; 4+4+4 ile yapılan düzenlemeler Türkiye’nin gelişmiş dünya ile arasındaki mesafeyi kapatacak ve oluşmuş stratejik açıkları ortadan kaldıracak bir düzenleme. Biz bu kanunla tüm dünya eğitim sistemine uyum sağlayan, Avrupa Yeterlilik Çerçevesi’ne imkan veren bir fırsatı yakalamış olduk. Bu açıdan bakıldığında bizler daha demokratik ve esnek bir yapıyla çocuklarımızın küresel rekabette avantaj sağlayacağı bir zemin yakalamaya çalışıyoruz. Bir fırsat için zemin oluşturmaya çalışıyoruz. Umarım bunu fark ederler ve iptali yoluna gitmezler. Beklentim bu doğrultuda ama tabii mahkemenin vereceği karar bizim hep beraber etkileneceğimiz karar olacak” diye konuştu.

Bakan Dinçer, bir soru üzerine dün memurun iş bırakma eylemine katılan öğretmenler hakkında bir soruşturma açılıp açılmayacağı konusuna değindi. Dinçer, “İşin hukuki boyutu ayrı, hukuken böyle bir grevi yapma hakları var mıydı, yok muydu tartışması ayrı bir tartışma. Ama dün zaten fikrimi beyan ettim bu konuda. Bir dikkat çekme ve sorunlarını dile getirme meselesi. Eğitimin aksamasıyla ilgili her şeyin tadında bırakılmış olması, bir hakkı duyurduktan ve kullandıktan sonra herhangi bir problem olmadan sorunun tamamlanmış olması bence önemliydi. Umarım burada kalır. Ben doğrusu öğretmenlerimizin meselelerini kamuoyuna taşıdıklarını düşünüyorum. Ve bundan sonra eğitimin aksamaması konusundaki hassasiyetlerini tekrar rica ediyorum” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.