banner

Cumhurbaşkanı Gül ABD’de Fatih Projesini anlattı




Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ABD ziyareti sırasında Fatih Projesiyle ilgili yaptığı açıklamada ''Yoksa bir şeyi ithal ediyor gibi bir hale düşerse bize yük olur ve kayıp olur'' dedi

 abdullah gül fatih projesi İnternetin ve teknoloji şirketlerinin eğitime büyük hizmetleri olabileceğinin altını çizen Gül, ''Hani İbrahim Tatlıses demişti, 'Oxford var da biz mi gitmedik'. Şimdi Oxford her yerde'' dedi. Gül, bilgiye ulaşmada internetin doğru kullanımının önemine işaret etti.

     FATİH Projesinin Silikon Vadisi'nde yakından takip edildiğini anlatan Gül, 15 milyar dolarla ulaşan bir projenin söz konusu olduğuna dikkati çekti. Gül, Türkiye açısından konunun ''mal ticareti'' gibi olmaması gerektiğini, bu vesileyle Türkiye'deki teknoloji şirketlerinin gelişmesi, oluşması, yeni iş alanlarının açılması, kabiliyetli gençlerin bu şekilde değerlendirilmesi şeklinde olması halinde kazanç sağlayacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, ''Yoksa bir şeyi ithal ediyor gibi bir hale düşerse bize yük olur ve kayıp olur'' dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.