banner

MEB’den Özel Eğitim Kurumları açıklaması




Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği Taslağı'nın yazım sürecine, her maddenin karşılıklı görüş alışverişi içerisinde yazıldığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 18 Mayıs 2012 tarih ve 28296 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nin bazı hükümlerinin daha iyi anlaşılabilmesi için bir açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi.

Bakanlığa bağlı bin 700 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde yaklaşık 245 bin bireye destek eğitim hizmeti sunulduğu ifade edilen açıklamada, bu eğitimler karşılığı aylık 105 milyon TL civarında ödeme yapıldığı kaydedildi.

''Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği Taslağı yazım sürecine, özel eğitim kurumları ve engelli dernekleri bizzat katılarak her madde karşılıklı görüş alışverişi içerisinde yazılmıştır'' denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Ayrıca kamuoyunun da görüşünü almak üzere Yönetmelik Taslağı 20 Ocak 2012–6 Şubat 2012 tarihleri arasında Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü web sayfasında yayınlanmıştır. Sivil toplum örgütleri ve vatandaşlardan yönetmelik taslağına ilişkin gönderilen önerilerden uygun görülenlere yönetmelikte yer verilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak öncelikli hedefimiz engelli bireylerin eve hapsolmalarını önleyerek nitelikli ve kaliteli bir eğitim almalarını sağlamaktır. Bu alanda daha önce yapılan denetimler ile inceleme ve soruşturmalarda önemli ölçüde istismarların ve aksaklıkların olduğu tespit edilmiştir. Yaşanan sorunları önlemek için, Yönetmelik eğitim alan ve eğitim verenlerin devamları başta olmak üzere birçok konuda engelli çocuklarımızın faydasını merkeze alan bir yaklaşımla hazırlanmıştır.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.