banner

Öğretmenlere grev soruşturması




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in 23 Mayıs'taki genel greve katılan öğretmenler hakkında soruşturma başlatılmayacağını açıklamasına karşın Amasya ve Denizli'de öğretmenler hakkında soruşturma açıldı.

öğretmen grevAmasya’nın Gümüşhacıköy Kaymakamı Serdar Kartal, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte tüm kamu kuruluşlarına yazı göndererek, greve katılan öğretmen ve memurların listesini istedi. Bunun üzerine okul müdürleri işe gelmeyen öğretmenlerin listelerini hazırlayıp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdi. Diğer memurların listesinin de ilçe kaymakamlığına gönderildiği belirtildi.

Eğitim-Sen Amasya Şubesi Başkanı Cumhur Koca, Danıştay kararı ve ilgili sözleşmeler uyarınca kamu emekçilerinin yasal haklarını kullandıklarını vurguladı.

Denizli Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ise tespit edilen öğretmenlerin görevlerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle savunmalarının isteneceğini ve haklarında inceleme başlatılacağını kaydetti.

(cumhuriyet) 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.