banner

Türkiye 73 ülkeyle vizeleri kaldırdı




Türkiye son dönemde yaptığı vize anlaşmalarıyla dünya ülkeleriyle sınırlarını kaldırmaya devam ediyor.

türkiye 75 ülkeyle vizeleri kaldırdıYürütülen diplomatik atak ve komşularla sıfır sorun politikası sayesinde vizelerin kaldırılması ticaret, alışveriş, sağlık, eğitim ve turizm gibi pek çok alanda kolaylık sağlıyor. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nden aldığı bilgiye göre, Türkiye son dönemde yaptığı vize anlaşmalarıyla dünyaya açılmaya devam ediyor.

Türkiye ile Kolombiya arasında müzakereleri tamamlanan vize muafiyet anlaşmasının 15 Mayıs'ta imzalanmasıyla Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebileceği ülke sayısı 73'e ulaştı. Kolombiya ile imzalanan anlaşma, tarafların gerekli iç onay işlemlerini yerine getirmelerinden 30 gün sonra yürürlüğe girecek. Umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları 62 ülkeye vizesiz girebilirken, 11 ülkede sınır kapılarında ücret karşılığı vize alabiliyor.

Türk pasaport sahiplerinin vizeden muaf tutulduğu ülkeler şöyle: ''Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Brunei Sultanlığı, Ekvador, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guatemala, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Libya, Lübnan, Makau Özel Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritius, Nikaragua, Pakistan (iş adamları vizeden muaf), Palau Cumhuriyeti, Paraguay, Rusya, Seyşeller, Saint Kitts and Nevis, St. Lucia, St. Vincent-Grenadines, Sırbistan, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Venezuela.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.