banner

Gençler artık AB’yi istemiyor




Türkiye'nin AB üyeliği konusunda referandum yapılması halinde üyelik yönünde oy kullanacağını belirten gençlerin oranı son 6 yılda yüzde 74'ten yüzde 47,2'ye geriledi. AB'ye üyeliği destekleyen yetişkinlerin oranı da yüzde 63'ten yüzde 44,3'e düştü.

gençler artık ab'yi istemiyorTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yaptığı değerlendirmeye göre, gerek 15-24 yaş grubundaki gençler gerekse 25 yaş ve üzeri yaştakiler AB'ye üyelik konusunda eskisi kadar istekli değil.

Verilere göre, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda referandum yapılması halinde, gençlerin yüzde 47,2'si üyelik yönünde oy kullanacağını belirtti. Bu oran 2005 yılında yüzde 74 düzeyindeydi. Bir başka deyişle, aradan geçen 6 yılda Türkiye'nin AB üyeliğini destekleyen gençlerin oranı 26,8 puan eridi.

2005'te yüzde 16,8 olarak hesaplanan, üyeliğe karşı gençlerin oranı ise geçen yıl itibarıyla yüzde 30,8'e ulaştı.

Bu konuda fikrinin olmadığını belirten gençlerin oranı da yüzde 9,2'den yüzde 22,1'e çıktı.

15-24 yaş grubundaki kadınların yüzde 28,1'inin, daha yukarı yaşlardaki kadınların ise yüzde 41,8'inin bu konuda fikrinin olmadığını belirtmesi dikkati çekti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.