banner

Yeni sistemde 20 seçmeli ders uygulanacak




"Seçmeli ders" sistemini Sabah'a anlatan Millli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer "5 ana başlık altındaki 20 ders arasında çevre, bilim, astronomi, müzik, spor, resim, görsel sanatlar var" dedi.

20 seçmeli dersMilli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, veliler ve öğrencilerin merakla beklediği seçmeli derslere ilişkin detayları anlattı. Dinçer'in verdiği bilgiye göre aralarında çevre, bilim, astronominin de bulunduğu 20 civarında seçmeli ders olacak. Öğrenciler bu derslerden diğerleri gibi not olacak. Özel ilgi alanlarına göre öğrenciler ayrıca gitar, tenis, yüzme gibi programlara de devam edebilecek. Milli Eğitim Bakanı Dinçer, 4+4+4'e göre yeni eğitim sisteminin nasıl işleyeceğini paylaştı. Sabah'a konuşan Dinçer yeni sistemi şöyle anlattı:

5 BÖLÜMDE 20 DERS: Sosyal bilimler, fen, güzel sanatlar, spor ve din başlıklarının altında 20 civarında seçmeli ders olacak. Öğrenciler, belirlenen ders saatini doldurmak kaydıyla istedikleri dersi seçebilecek.

HAFTADA TOPLAM 30 SAAT DERS: Eğitim programında bir çekirdek müfredat, bir de temel müfredat olacak. Çekirdek programda tüm dünyada verilen Türkçe, fen, sosyal, matematik, yabancı dil ve din dersleri temel dersler yer alacak. Bu dersler haftada 22-24 saat olacak. Haftada toplam ders saati 30'a tamamlanacak. Öğrenciler geri kalan 6-8 saati belirlenen seçmeli derslerden dolduracaklar.

Seçmeli derslerden geçmek zorunlu olacak

SEÇMELİ DERSLER SINAVLI: Seçmeli derslerin sınavı olacak ve öğrenci bunu geçmek zorunlu olacak. Haftalık ders saatinin hangi derslerle dolduracağına öğrenci kendi karar verecek.

ASTRONOMİ, ÇEVRE: 5 ana başlık altında yer alan 20'ye yakın seçmeli ders içinde çevre, bilim, astronomi, müzik, spor, resim, görsel sanatlar, kuran öğrenme ve peygamberin hayati gibi dersler bulunacak.

ÖZEL İLGİ ALANI DERSLERİ: Çekirdek müfredat ve seçmeli dersler dışında "özel ilgi alanlarına" yönelik programların uygulanması tartışılıyor. Bu kapsamda müzik, spor, sanat gibi konularda ilin alt yapı olanaklarından da yararlanarak bu programlara devam edecek. Çocuklar bu kapsamda gitar, tiyatro, saz, dans, yüzme, tenis, futbol gibi alanlarda yeteneklerine uygun programa devam edebilecek.

İLKÖĞRETİMDE DİN DERSİ ZORUNLU

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, zorunlu din dersinin ilk 4 yılda kalması, ortaokul ve lisede ise seçmeli ders olarak verilmesi konusunun tartışıldığını bildirdi. Dinçer, yabancı dil eğitiminin ilk 4 yılda başlamasıyla ilgili de alt yapı çalışmalarının sürdüğüne dikkat çekti.

(sabah)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.