banner

YÖK Başkanı Çetinsaya: ‘Öğrencilik hiç bitmez’




YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, ''Bugün küresel dünyada insanların, üniversite bitirdikten sonra hayatları boyunca birkaç meslek değiştirdiklerini ve birkaç kere daha eğitimden geçtiklerini görüyoruz'' dedi.

yök başkanıBilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin Edebali Stadı'nda düzenlenen mezuniyet törenine katılan Prof. Dr. Çetinsaya, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerle mezuniyet töreninde bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öğrencilere hitap eden Prof. Dr. Çetinsaya, şöyle konuştu:

''Sizler üniversitenizin yeni mezunları olarak arkanızdan gidecek arkadaşlara önderlik etmek, yollarını açık tutmak ve nelerin yapılabileceğini göstermek gibi ayrıcalıklı bir misyonu da üstlenmiş oluyorsunuz. İlk mezunlar belki zorluklarla karşılaşmış olabilirler ancak bir üniversitenin ilklerini kurmanın ve yaşatmanın sevincini de paylaşmışlardır. İlk öğrenci kulübünü kurmak, üniversitedeki faaliyetleri gerçekleştirmek sizlere nasip oldu. Bu manada bundan sonraki yeniliklerde de bu önderlikleri sürdüreceğinize inanıyorum.''

'Çağdaş anlamda öğrenciliğiniz bitmeyecek'

Prof. Dr. Çetinsaya, ''Öğrencilik hiç bitmez'' diye klasik bir sözün olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

''Bugün küresel dünyada insanların, üniversite bitirdikten sonra hayatları boyunca birkaç meslek değiştirdiklerini ve birkaç kere daha eğitimden geçtiklerini görüyoruz. O bakımdan sizlerin sadece klasik anlamda değil, çağdaş anlamda da öğrenciliğiniz bitmeyecek. Bugün artık sınırların kalktığı bir dünyada yaşıyoruz. Kültürlerarası geçişlerin şeffaflaştığı, pek çok alanda çizgilerin belirsizleştiği farklı bir dünyadan bahsediliyor. Benim neslimin yetiştiği dünya farklıydı. Sizler çok başka dünyanın ürünlerisiniz.''

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan da annelerin ve babaların emanet ettiği çocukları daha donanımlı ve daha bilgili, hayat şartlarına daha hazır hale getirdiklerini belirterek, onları tekrar milletin kucağına emanet etmenin heyecanı ve gururunu yaşadıklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere, ödülleri verildi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi halkoyunları ekibinin gösterisinin ardından öğrenciler keplerini fırlattı. 

Törene, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Şafak Karakoç, KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, öğretim üyeleri, daire müdürleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.