banner

Dinçer artık devlette çalışmaya odaklı eğitim yok




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ''Eğitimi mutlak anlamda istihdama ve devlette çalışmaya odaklı olmaktan çıkarmalıyız'' dedi.

ömer dinçer ardahanArdahan'da temaslarını sürdüren Dinçer, Ardahan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, eğitimi zorunlu olarak 12 yıla çıkarmakla küresel düzeyde eğitimi diğer ülkelerle eşit düzeye getirmeyi hedeflediklerini belirterek, ABD'nin nüfusunun yüzde 60'ını, Japonya'nın da nüfusunun yüzde 100'ünü üniversite mezunu yapmayı hedeflediğini söyledi.

Bu konuda Türkiye'nin küresel düzeyde ciddi bir açığı olduğunu ifade eden Dinçer, bu mesafenin yoğun bir şekilde kapatılıp, eğitim sisteminin demokratikleşmesine ve esnekleştirilmesine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Dinçer, farklı kesimleri, dini, dili, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun, herkesin kendi ihtiyacını karşılayabileceği bir eğitim altyapısı ve müfredat programı oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, ''Üniversitelerin bu değişikliği fark etmesi ve peşinden koşması gerekiyor. Eğitimi mutlak anlamda istihdama ve devlette çalışmaya odaklı olmaktan çıkarmalıyız'' dedi.

Konuşmasının ardından fakültenin temelini atan Dinçer, daha sonra Kazım Karabekir Spor Salonu'nda düzenlenen Ardahan Üniversitesi 2011-2012 akademik yılı mezuniyet törenine katıldı.

Dinçer, burada yaptığı konuşmada, bir şeylerin risk alınarak yapılabileceğini ve velilerin de çocuklarına destek çıkmaları gerektiğini ifade ederek, ''Biz genellikle risk almadan tek düzenli yaşamı ortaya koyuyoruz. Halbuki bu çok daha büyük fırsatları kaçırmamıza zemin hazırlıyor'' diye konuştu.

Daha sonra AK Parti il başkanlığını ziyaret edip partililerle bir araya gelen Dinçer, öğretmenevinde düzenlenen akşam yemeği programına da katıldı.

(haber7)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.