banner

Bakan Dinçer’in Ardahan raporu!




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ''Ardahan'dan bundan sonra beklenen şey, eğitimin kalitesini geliştirmek ve çocuklarımızın rekabet gücünü ulusal düzeyde bir noktaya çekmek olacak'' dedi.

ömer dinçerArdahan'da çeşitli temaslarda bulunan Dinçer, öğretmenevinde, vali, kaymakamlar, belediye başkanları, il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımıyla toplantı yaptı.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından Ardahan Kalesi'ni gezen Dinçer, kalenin turizm için önemli bir potansiyel olduğunu söyledi.

Çıldır ilçesine geçerek, dün açılışını yaptığı Çıldır Lisesi'ni de ziyaret eden Dinçer, daha sonra Çıldır Gölü kıyısındaki Ardahan Üniversitesi sosyal tesislerinde düzenlenen öğle yemeği programına katıldı.

Bakan Dinçer, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu toplantıda Ardahan'ın eğitim alt yapısını gözden geçirdiklerini belirterek, ihtiyaçlara baktıklarını ve gelecekte 1, 3 ve 5 yıllık takip edecekleri stratejilerle ilgili bir hazırlık yaptıklarını ifade etti.

Ardahan'ın eğitim alt yapısıyla ilgili eksikliklerin büyük ölçüde tamamlandığını vurgulayan Dinçer, ''Derslik başına öğrenci sayısı olarak, öğretmen başına öğrenci olarak Türkiye ortalamalarında çok daha iyi durumda. Dolayısıyla Ardahan'dan bundan sonra beklenen şey, eğitimin kalitesini geliştirmek ve çocuklarımızın rekabet gücünü ulusal düzeyde bir noktaya çekmek olacak'' dedi.

Son birkaç yılda Ardahan'ın hızlı bir şekilde ilerleme kaydettiğinin altını çizen Dinçer, şunları kaydetti:

''Doğrusu ben bugün Ardahan'dan umutla dönüyorum. Hem eğitim, hem sosyal, hem de ekonomik olarak Ardahan bu bölgede ve çevresindeki ülkelerde çok güçlü bir potansiyel olarak görülüyor. Bu potansiyelin değerlendirilmesi halinde Ardahan'ın geleceği çok parlar. Ama daha da önemlisi bunun için iyi bir vizyona, iyi bir kadroya ihtiyaç var. Ardahan iyi bir kadroya sahip ve kadronun ortak bir hedefi var.''

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, daha sonra karayoluyla Kars'a hareket etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.