banner

İmam hatip için 3 yıllık ilkokul kapanıyor




Ali Kuşçu İlköğretim Okulu'nun İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmesine veliler tepkili. Eğitim Sen, "O okulun fiziki yapısı ilköğretim öğrencisine uygun, ayrıca ilköğretim ile lise öğrencinin aynı binada okuması yönetmeliğe aykırı" diyor.

İmam hatip için 3 yıllık ilkokul kapanıyorFatih'teki Ali Kuşçu İlköğretim Okulu'na İmam Hatip Lisesi Müdürü atandı. Veliler, okulun kapatılmak istenmesine karşı imza kampanyası başlattı.

Okul yönetimi, İlköğreitm okulunun kapanıp kapanmayacağına, yeni kayıt yapılıp yapılmayacağına dair velilere bilgi veremiyor; çünkü ellerinde resmi bir bilgi yok.

Üç yıl önce açılan ilköğretim okulunda şu anda 150 öğrenci okuyor.

"Kimse açıklama yapmıyor"

Okulda iki çocuğu eğitim gören İlgin Gül, çok uzun zamandır okulun İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürüleceğine dair duyum aldıklarını, konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazdıkları dilekçelere bir yanıt alamadıklarını söylüyor.

Okula İmam Hatip Lisesi Kurucu Müdürü atanmasının ardından veliler okul yönetiminden de konuya dair bilgi alamadı.

İmza kampanyası başlatan veliler, "Okul kapanacak mı, çocuklarımız ne olacak, neden okul kapatılmak isteniyor, lise öğrencileri ile ilköğretim öğrencileri aynı okulda okuyamaz" diyor.

"Okul sadece ilköğretim öğrencilerine uygun"

Eğitim Sen 8 No'lu Şube Başkanı Mustafa Turgut, resmi olarak açıklanmasa da Ali Kuşçu İlköğretim Okulu'na önümüzdeki sene yeni öğrenci almayarak İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürüleceğine emin olduklarını söyledi.

Turgut, Ali Kuşçu İlköğretim Okulu'nun fiziki yapısının sadece ilköğretim öğrencisine uygun olduğuna dair müfettiş raporları olduğunu söyledi.

Ayrıca, okul kapanacaksa bu süre içinde ilköğretim okulu öğrencileri ile lise öğrencilerinin aynı binada okumasının yönetmeliğe aykırı olduğunu belirten Turgut, "Neden yeni okul açmak yerine varolan okullar İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülüyor" dedi.

Veliler, yarın saat 12:00'de topladıkları imzaları İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verecek ve bir basın açıklaması yapacak.

(bianet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.