banner

SBS başladı




İlköğretim 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı başladı.

sbsİlköğretim 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) başladı. Türkiye saatiyle saat 10.00 başlayan SBS, 654'ü yurt içi ve 10'u yurt dışında olmak üzere toplam 664 sınav merkezinde 3 bin 828 binada yapılıyor.

Sınava giren 1 milyon 98 bin 243 ilköğretim 8. sınıf öğrencisine 100 soru yöneltilecek ve 120 dakika süre tanınacak. Bin 548 engelli öğrencinin de gireceği sınavda, bu öğrencilere engel durumlarına göre ek süre verilecek.,Sınav boyunca güvenlik önlemleri için 400 denetmen, 202 bakanlık temsilcisi ve 116 bin 724 bina ve salon görevlisi görev yapacak.

Sınav başladıktan sonra ilk 20 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak, ilk 30 dakika içinde ise sınav salonu terk edilmeyecek. Sınav bitimine 15 dakika kala özürlü öğrenciler hariç sınav salonundan kimse çıkarılmayacak. Sınav salonunda tek aday kalmayacağından dolayı en az 2 aday bırakılacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.