banner

SBS'de günün sorusu: Öğretmenler girecek mi?




İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin liseye geçişi için düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) bugün yapılacak. 1 milyon 98 bin 243 öğrencinin gideceği sınav, gözetmen öğretmenlerin boykot yapacağı tartışmalarının gölgesinde başlayacak. Eğitim sendikaları "Alınmış bir boykot kararı yok" dedi

sbs öğretmenMilli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Mahmut Tüncel, “SBS’de görev alacak bazı öğretmenlerin sınava gitmeyeceği” yönündeki iddialar konusunda il müdürlükleriyle sürekli temas halinde olduklarını söyledi. Tüncel, “Öğretmenlerin çocuklarımız için bu kadar önemli dönemeçte yalnız bırakmayacaklarını düşünüyoruz. Birkaç yerde çok küçük çapta böyle bir olayın olabileceği söylendi. Buna yönelik bakanlık olarak hem valilik hem il müdürlükleriyle görüşmeleri yaptık. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarından da gereken desteği alarak orada da sınavımız istenildiği gibi gerçekleştirilecektir” diye konuştu.

Boykot olup olmayacağı tartışmalarına Eğitim-Sen’den ‘boykot yok’ açıklaması geldi. Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, sendika olarak boykot kararı almadıklarını vurgulayarak, “Boykotun demokratik olduğu kanısındayız; ancak oluşabilecek mağduriyetler açısından böyle bir kararımız yok” dedi.

‘Çok talep geldi ama’

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise, boykot kararı için başta Tokat, Erzurum, Kahramanmaraş ve Diyarbakır olmak üzere birçok ilden yoğun talep geldiğini belirtti. Boykotu desteklediklerini; ancak sendika olarak böyle bir karar almadıklarını kaydeden Koncuk, şunları söyledi:

“Öğretmenler, hükümet tarafından hak etmedikleri sözlere muhatap oluyorlar. Öğretmenlere başka yol bırakılmamıştır. Yaptığımız iş bırakma eylemi hükümetin umurunda olmadı. Öğretmenlere başka yol bırakılmamıştır. Bu bir patlamadır. Öğretmenlerin yanında olunduğu hissettirilmez, gerekli tedbirler alınmazsa bu tip eylemler sürer.”

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer de boykota karşı olduklarını belirtirken, “Haklılığımızı, başkalarını mağdur ederek anlatmayı doğru bulmuyoruz. MEB’in uygulamaları öğretmenleri boykotu bile düşündürecek hale getirdi” dedi.

Dinçer: Hoş karşılanmaz

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise boykot iddialarını değerlendirirken şöyle konuştu: “Bu hafta sonunda eğer böyle bir uygulama olursa bunu anlamakta zorlanacağımı ifade etmek istiyorum. Buna ihtimal vermiyorum ama öğretmenlerin böyle bir tepki göstermeleri durumunda bu hafta sonu, hem benim tarafımdan hem toplum tarafından hoş karşılanmayacağını tahmin ediyorum.”

(Radikal)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.