banner

Müdürün odasından not totoya 10 yıl hapis




İddiaya göre Okul müdürüyle ilişkisi olan müzik öğretmeni derslere girmemesine rağmen ek ders ücreti aldığı belirtildi ikili hakkında 10’ar yıl hapis isteniliyor.

Müzik öğretmeni ile okul müdürünün kaçağı, dikkatli gözlerden kaçmadı. Filmleri aratmayan olay, geçen yıl İstanbul Büyükçekmece'deki SA Akçimento Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda yaşandı. İddiaya göre okul müdürü Durmuş Horan (57) ile müzik öğretmeni Saide Feray Kesim (32), tehlikeli sulara açıldı. İkili arasındaki muhabbet, işe de yansıdı. Horan derslere girmeyen Kesim'i, "Derslere girmiş" gibi gösterip ek ücret yazdı. Derse girmeden parasını alan Feray Kesim ise öğrencilerine gözlerini kapadı. Hatta güzel öğretmen, spor toto misali öğrencilerinin notlarını yazdı. Öğrencilerden M.D. "Öğretmenimiz müzik dersimize toplam 3 ya da 4 kez geldi. Sınav olmadık. Ancak müzik notum her iki dönemde de karneme 5 olarak geçti" diyerek gördüklerini anlattı. Müzik öğretmenin  adresi, müdürün makamıydı. Buna rağmen ek ders ücreti yatırıldı! Kaçak duyulunca ikili hakkında 10'ar yıl hapis istemiyle dava açıldı.

'Okula mini elbiseyle geliyordu'

İşte okuldaki bu "şok hareketler" idareci B.Ö.'nün gözünden kaçmadı. Soluğu savcılıkta alan B.Ö. "Saide Feray Kesim, kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı şekilde kot pantolon ve süper mini elbiseyle okula gelir, ancak derse girmeyip okul müdürünün odasında otururdu. Kesim odada otururken müdür Horan 'Feray Hanım'ın öğrencilerini dışarı çıkarın' diye bana ve diğer idarecilere telefonla talimat verirdi. Feray Hanım derslere girmediği halde ders ve nöbet defterlerini imzalamış ve kendisine haksız yere ek ders ücreti tahakkuk ettirilmiştir" iddiasında bulundu. Bunun üzerine, Horan ve Kesim için soruşturma başlatıldı. İkili hakkında "dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma" suçlarından 10'ar yıl hapis istemiyle dava açıldı.

166 saat boş geçmiş!

Feray Kesim ve Durmuş Horan hakkında hazırlanan iddianamede, ilginç verilere de yer verildi. Buna göre öğretmen Kesim, Ekim 2009 ile Haziran 2010 arasında toplam 166 saat derse girmedi. Ancak buna rağmen ek ders ders ücretleri ödendi. Kamu zararına işaret edilen iddianamede "Kesim'in görevini yerine getirmediği, Horan'ın bu durumu tespit edip işlem yapmadığı gibi usulsüzlüklere göz yumduğu anlaşılmıştır" denildi.

(haber7)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.