banner

Eski YÖK Başkanı artık ucuyor




Eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, yaklaşık 1 yıldır Türkkuşu'nda aldığı uçuş eğitimini tamamlayarak pilot lisansı alabilmek için son uçuşunu gerçekleştirdi.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Türkkuşu Kampüsü'nde gerçekleştireceği uçuş öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Özcan, YÖK'teki görevi sırasında yaklaşık bir sene önce başladığı uçuş eğitimine sürekli gelemediğini belirterek, derslerin kendisine göre hızlandırıldığını söyledi.

Okulda çok güzel bir eğitim aldığını ifade eden Özcan, “Çok usta hocalar var burada. Hocalar size sadece uçmayı öğretmiyorlar, güveni de sağlıyorlar. Gerekli tedbirleri almak lazım, bunlar oldukça dikkat ediyorlar” diye konuştu.

Aldığı uçuş eğitimine ilişkin bilgi veren Özcan, uçuşun kendisi için gençlik arzusu olduğunu belirtti. Özcan, “Biz gençken resmi bayramlarda bazen jetler geçiş yapardı, uçaklar beni en çok etkileyen bölümdü. Fırsat da olunca içimizdeki istek kabarmaya başladı. Amacım sadece kendi isteklerimi tatmin etmek değil, gençlere örnek olmak” dedi.

Türkiye'de bin 200 yabancı pilotun çalıştığını belirten Özcan, uçuş ilgili okulların desteklenerek pilot açığının kapanacağını söyledi. Özcan, “Eğer bu gayretimiz devam ederse yakın zamanda kendi uçaklarımızı uçurur hale geleceğiz. Esas amaç da gençlere örnek olmak ve bu sektörde iyi bir şey yapmaktı. Ülkem için istediğim en büyük şey, şu hangarlardan bizim yaptığımız uçağın çıkarak uçmasıdır. Onun için burada çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

Ankara-Kayseri hattında yalnız uçuş yaptığını anımsatan Özcan, o uçuşun sorunsuz geçtiğini, hocaların da diğer uçaklarla kendisine eşlik ettiğini söyledi.

Yök'de olduğu gibi iyi işler yapmak istiyorum

Dünyanın her yerinde uçakları kiralayan şirketlerin, kulüplerin olduğun belirtin Özcan, Varşova'da da bu tür kulüplerin olduğunu öğrendiğini, üyelikle, uçak kiralama ücretiyle ilgili bilgi temin etmeye çalıştığını söyledi. Özcan, “Eğer mümkün olursa orada da uçmak isterim, ara verdiğin zaman inişler biraz sert oluyor” dedi.

Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliği görevi için 13 Haziran'da Polonya'ya gideceğini ifade eden Özcan, yeni görevinden dolayı çok heyecanlı olduğunu belirtti. Özcan, “Orada da YÖK'te olduğu gibi iyi işler yapmak istiyorum. Ticaret hacminin geliştirilmesi, iki ülke arasındaki kültürel, siyasi, ekonomik farklılığın artırılması gibi hedeflerim var” diye konuştu.

"Çok iyi bir öğrenci"

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Prof. Dr. Ünsal Ban da eğitmenlerden aldığı bilgiye göre Özcan'ın çok iyi bir öğrenci olduğunu ifade ederek, “Başarılı uçuşlar yaptı. Havacılıkta inişler ve kalkışlar çok önemli. Yusuf Ziya Hocamız iniş ve kalkışlarda oldukça iyi” dedi.

Ban, Türk Hava Kurumu'nun uzun yıllardan bu yana uçuş eğitimi verdiğini belirterek, en iyi uçuş eğitimin bu okulda verildiğini söyledi. Türkiye'de ilk pilotaj eğitiminin üniversitelerinde verildiğini ifade eden Ban, geçen yıl itibarıyla 60 öğrencinin eğitime başladığını kaydetti. Ban, bu yıl da pilotaj yüksek lisans programını açtıklarını belirtti. Ban, “Türk gençlerinin bekliyoruz, iyi bir gelecek, kariyer istiyorlarsa pilotaj yüksek lisansına başvursunlar. Hem dünyada hem Türkiye'de ilk olacaklar” dedi.

Açıklamaların ardından Özcan, uçağını kontrol ederek, kalan tek uçuşunu gerçekleştirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.