banner

Bakandan önlisans mezunlarına 'asteğmen' açıklaması




Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, üniversitelerin ön lisans bölümlerinden mezun olanlara yedek subaylık hakkı verilmesi taleplerini geri çevirdi.

Bakandan önlisans mezunlarına 'asteğmen' açıklamasıKonuyu bir önergeyle Meclis gündemine taşıyan CHP’le Ramazan Kerim Özkan, iki yıllık mesleki teknik okullardan mezun olanlara yedek subaylık hakkı tanınırsa mesleki okullara ilginin artacağını savundu. Yılmaz’ın yanıtı şöyle: “Tüm subaylar için en az lisans düzeyinde eğitime sahip olma şartı aranmakta iken, asteğmen nasp edilecekler için ön lisans eğitiminin yeterli görülmesi çelişki oluşturacaktır. Ön lisans mezunlarının yedek subay adayı olarak işlem görmeleri halinde büyük bölümü kısa dönem ere ayrılacak, bu da TSK’nın uzun dönem erbaş/er kaynağının azalmasına neden olacaktır. İki yıllık yüksekokul mezunu yükümlülerin yedek subay adayı olarak silah altına alınma olanağının bulunmadığı ve uygun olmadığı değerlendirilmektedir.”(radikal)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.