banner

Bakandan memurları kızdıracak haber!




Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Devlet Memurları Kanunu'nda düzenlemeye gideceklerini ve verimliliği teşvik edecek uygulamaların hayata geçirileceğini açıkladı. Bakan Faruk Çelik, “Sistemle çok üreten çok, üretmeyen düşük maaş alacak ” dedi.

Bakandan memurları kızdıracak haber!Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 657 Sayılı Devlet Memurlar Kanunu’nda yapılacak değişikliklerle ilgili bilgi verdi. Taslak halindeki çalışmaların devam ettiğini belirten Çelik, değişikliğin ilk aşamasında rotasyonların olduğunu ifade etti.

Atama yapamayacak mıyım? Bursa’da bir yerel televizyona konuşan Çelik, “Nitelikli memur hep İstanbul’da Ankara’da ve Bursa’da mı olsun? Mevcut yasa, bölgelerarası hizmet farklılıkları doğuruyor” dedi.

Diğer sorunun da üst düzey bürokraside olduğunu aktaran Çelik, “Mesela ben bakan olarak, istediğim genel müdür veya müsteşarla çalışamayacak mıyım? Ama yerini değiştirdiğimiz bürokrat mahkemeye gidip eski görevine dönebiliyor” diye konuştu.

Memurların performansına da dikkat çeken Çelik, ikinci en önemli sorunun ‘verimlilik’ olduğunu ifade etti.

Devlete kapağı attık anlayışı Çelik, şöyle devam etti: “Şimdi siz kamu çalışanısınız diyelim ve nasıl olsa devlete kapağı attık anlayışındasınız. Dünyanın neresinde üretmeyen bir insanı çalıştırırlar? Devlette çalıştıralım diyorlar. Oysa ki biz devleti batırmak için değil var etmek için varız.” Özel sektörde olduğu gibi kamuda da verimliliğin esas alınması gerektiğinin altını çizen Çelik, “Biz verimliliği esas alan bir sistemin çalışmasını yapıyoruz. 3 milyon memurdan daha fazla verim almanın yollarını arayacağız. Öyle bir sistem getireceğiz ki çok üretene çok maaş, üretmeyene de düşük maaş alsın istiyoruz” şeklinde konuştu.

Uzlaşı içinde hayata geçecek Bakan Çelik, yeni sistemle verimli kamu çalışanlarından oluşan bir yapı kuracaklarını aktardı. Çelik, “Verimli personelle verimsiz personel arasında bir fark getireceğiz. Bir personel, 8 saat boyunca nefes almadan çalışacak, bir diğeri de oturarak aynı maaşı alacak. Bu işten ne anladık biz” diye sordu.

Bakan Çelik, tüm bu konuları sosyal taraflarla masaya oturup uzlaşı içerisinde hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

(milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.