banner

Bakan Dinçer’e telekonferanslı protesto




Öğretmenlere verilen zorunlu uzaktan eğitim seminerlerine telekonferans ile bağlanan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer protesto edildi. "Bizi dinlemeyen bakanı biz de dinlemeyiz. Özür bekliyoruz" diyen öğretmenler salonu terk etti.

bizi dinlemeyeni biz de dinlemeyizÖğretmenlere verilen zorunlu eğitim seminerlerinin ilki tüm Türkiye genelinde bugün başladı. Tüm Türkiye genelinde aynı anda başlayan eğitim seminerlerinin açılış konuşmasını telekonferans sistemi ile yapan Milli Eğitim Bakanı protesto ile karşı karşıya kaldı.

Bursa Çelebi Mehmet Lise'si konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime katılan Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen üyesi öğretmenler Ömer Dinçer'in açılış konuşması sırasında "Bizi dinlemeyen bakanı biz de dinlemeyiz" diyerek salonu terk etti.

Bakanın açılış konuşması sırasında yaşanan protestoyu protesto eden bazı öğretmenler tepki gösterdi. Kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen üyesi öğretmenler salonu terk ederek dışarı çıktı. "Cumhuriyet tarihinde ilk defa öğretmenler bu kadar itibarsızlaştırıldı" diyen Türk Eğitim Sen 2 No'lu Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, "Cumhuriyet tarihinde ilk defa öğretmenler kamuda en alt kesimde maaş alır konuma geldiler. İtibarsızlaştırma süreci öğretmenlerimize, okullarımızda veli saldırısı olarak, öğrenci saldırısı olarak, darp olarak, hakaret olarak kendini gösterdi. Sayın bakan bürokratlarıyla birlikte öğretmenleri yok saydı, öğretmenleri dinlemeyen bakanı bu gün bu şekilde protesto ediyoruz. Yarın belki alanlarda protesto edeceğiz, seçim sandığında protesto ederek itibarı yere düşen öğretmenlerin haklarını dile getireceğiz. Burada seminer devam edecek, yalnızca sayın bakanın konuşması süresince, onu dinlemek istemeyen arkadaşlarla birlikte dışarı çıktık. Ondan sonra seminer programları devam edecek" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.