banner

Bakan Dinçer: Her öğrenciye tablet verilecek




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in soru önergesine verdiği yanıtta, eğitimde 5. sınıftan 12. sınıfa kadar yer alan kademelerdeki tüm öğrencilere tablet bilgisayar sağlanacağını söyledi.

her öğrenciye tablet verilecekDinçer, eğitimde teknoloji kullanımının niteliği artırdığına dair bilimsel sonuçlara ulaşıldığını, eğitimde FATİH Projesi'nin bu bilimsel araştırma sonuçlarına bağlı olarak geliştirildiğini bildirdi.

Fatih Projesi 2014 yılına kadar tamamlanacak

Dinçer, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in soru önergesine verdiği yanıtta, Eğitimde FATİH Projesi'nin finansmanının Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın evrensel hizmet fonundan karşılandığını ifade etti.

Projenin 2014 yılı sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını, ilk etapta 81 ildeki tüm ortaöğretim okullarını (Meslek liseleri hariç) kapsadığını belirten Dinçer, projenin ilk etabında yer alan etkileşimli tahta, çok amaçlı fotokopi makinesi ve doküman kamera ihalelerinin sonuçlandığını ve yüklenici firmalarla sözleşme imzalandığını kaydetti. 2012 yılında kurulumların tamamlanmasının beklendiğini ifade eden Dinçer, ayrıca tablet bilgisayar dağıtımının 17 ilde 52 okulda pilot uygulama olarak başlatıldığını, pilot uygulama sonuçlarını takiben yeniden tablet alımına çıkılacağını bildirdi.

Proje maliyeti yaklaşık 8 milyar lira

Dinçer, şunları kaydetti:''Eğitimde FATİH Projesi ile eğitim öğretimin niteliğini artırmak ve fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla, temel eğitim ve ortaöğretim okullarındaki tüm dersliklere etkileşimli tahta, internet altyapısı, her okula çok amaçlı fotokopi makinesi, doküman kamera ve öğretmenlere tablet bilgisayar ve örgün eğitimin 5. sınıfından 12. sınıfına kadar yer alan kademelerindeki tüm öğrencilere tablet bilgisayar sağlanacaktır. Proje maliyetinin yaklaşık 8 milyar lira civarında olacağı tahmin edilmektedir.

Projenin şimdiye kadar satın alımları Kamu İhale Kanunu kapsamında yapılmıştır. Projenin ilk etabında 3 bin 657 ortaöğretim kurumunun bilişim teknolojisi ekipmanları (dersliklere etkileşimli tahta, her okula çok amaçlı fotokopi makinesi ve doküman kamera) ile ilgili ihale 23 Kasım 2011 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmiş ve ihale sonuçlarına göre sözleşme imzalanmıştır. Ayrıca 52 pilot okuldaki öğretmen ve 5 ve 9. sınıf öğrencilerine dağıtılmak üzere 8 bin 800 tablet bilgisayarın satın alımı gerçekleştirilmiştir.

Bilişim teknolojisinin ve eğitimde materyallerin öğrenme sonuçlarına etkileri konulu bilimsel araştırmalar Bakanlığımızca akademisyenlere yaptırılan temel araştırmalardır. Bu araştırmalar sonucunda eğitimde teknoloji kullanımının niteliği artırdığına dair sonuçlara ulaşılmıştır. Eğitimde Fatih Projesi bu bilimsel araştırma sonuçlarına bağlı olarak geliştirilmiştir.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.