banner

8 bin öğretmen hakkında inceleme




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 23 Mayıs'ta 3+3 maaş zammını protesto için iş bırakan öğretmenlere soruşturma açılmayacak diye açıklama yapmıştı ama ilçe milli eğitim müdürlüğü 8 bine yakın öğretmenin tek tek isimlerini okullardan istedi.

8 bin öğretmen hakkında inceleme Antalya'da 4+4+4 eğitim sistemini protesto için iş bırakma eylemi yapan 1200 öğretmen hakkında inceleme başlatan ilçe milli eğitim müdürlükleri, bu kez de 23 Mayıs'ta 3+3 maaş zammını protesto için iş bırakan 8 bine yakın öğretmenin tek tek isimlerini okullardan istedi.

Valiliğin talimatıyla ilçe milli eğitim müdürlüklerince okul müdürlüklerine gönderilen yazıda, tüm kadrolu idareci, öğretmen ve personelden (sendikalı veya sendikasız ayırt edilmeksizin) tüm gün göreve gelmeyenlerin listesi ve ayrıca öğrencilerin bugün için okula gelmemesi gerektiğini söyleyen öğretmenlerin acil olarak bildirilmesi istendi.

Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in greve katılan öğretmenlere soruşturma açılmamasına yönelik talimatına rağmen Antalya'da farklı bir uygulama ile karşı karşıya olduklarını kaydetti. Sönmez, Aksu İlçesi'nde ise incelemelerin soruşturmaya dönüştürüldüğünü aktardı. Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise 3+3 eylemine ilişkin öğretmenler hakkında hiçbir işlem olmadığını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in 23 Mayıs’ta grevci öğretmenler açıklaması

''Bugün memurlar eylemdeydi. Derse girmeyen öğretmenler oldu. Bu öğretmenler hakkında yasal bir işlem yapılacak mı'' sorusu üzerine Dinçer, şunları söyledi:

''Öğretmenler hakkında yasal bir işlem yapmayacağız. Çünkü bir tepki mahiyetinde, dikkat çekmek mahiyetinde, sadece öğretmenlerin değil, tüm devlet memurlarının yaptığı bir uygulamaydı. Ancak üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Çünkü çocuklarımız, öğretmenlerimize emanet ve onların eğitilmesi için biz çaba sarf ediyoruz. Öğretmenlerimiz, hak arama konusunda ne kadar haklıysalar, sorumluluklarını icra etmek konusunda da o kadar hassas olmalılar. Bu açıdan bakıldığında, ben eğitimin aksamasına üzüldüm. Ama herhangi bir işlem yapmayacağım, bu genel bir uygulama olduğu için. Bunun meşru bir zeminde gittiğini düşünüyorum, dolayısıyla olumsuz bir değerlendirmem olmayacak.''

(kaynak egitimtercihi, cnntürk)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.