banner

LYS’ye gürültü yasağı




Ankara Valiliği Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nın ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) sakin ve güvenli bir ortamda yapılması için bir dizi önlem aldı.

LYS’ye gürültü yasağıBuna göre sınavların yapılacağı günlerde ve sınav süresince, otomobillerin klakson çalmaları, seyyar satıcı gürültüleri gibi her türlü gürültü valilik tarafından yasaklandı.

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Ankara'da 464 ayrı binada, 928 yönetici ve sınav sorumlusunun görev alacağı sınavlara 404'ü engelli olmak üzere 173 bin 22 öğrencinin gireceği belirtildi.

Kimliğini kaybeden öğrenciler için Çankaya Nüfus Müdürlüğü açık olacak

Valiliğin yaptığı açıklamada; sınavların yapıldığı okullarda, kamu binalarında ve çevresinde sınav günlerinde sınav süresince hiçbir vasıtanın park yapmasına izin verilmeyeceği, sınavların yapılacağı tüm okullar ve çevrelerinde Emniyet-tertip ve tedbirlerin polis ve jandarma tarafından önceden planlanacağı da yer aldı. Valilik açıklamasında, belediye başkanlıklarınca sınavların merkezlerine gidecek güzergahların levhalarla belirleneceğini ve toplu taşıma seferlerinin aralıksız sürdürüleceğini de belirtti. Ayrıca sınava girecek öğrencilerin mağdur olmaması için, yemek ve konaklama hizmetlerinde gerekli kolaylaştırıcı tedbirlerin alınacağı, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Sağlık Müdürlüğü tarafından her türlü yurt, konaklama ve sağlık tedbirlerinin önceden planlanacağı da açıklandı. Yapılan açıklamada kimliğini sınava gelirken kaybeden öğrencilerin mağdur olmamaları için Çankaya İlçesi Nüfus Müdürlüğü'nün açık olacağı da belirtildi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Lisans Yerleştirme Sınavı'na girecek öğrenciler için güvenli bir sınav ortamı yaratılması bakımından vatandaşların gerekli duyarlılığı göstermesini bekliyoruz" dedi.

(haber7)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.