banner

Bağış bu sefer bağışladı ama…




AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hollandalı milletvekili Barry Madlener’in kendisini tahrik ettiğini ve Türkiye hakkında ağır ithamlarda bulunması üzerine o sözleri söylediğini belirtti.

 Bağış bu sefer bağışladı ama… AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hollandalı milletvekili Barry Madlener ile dün yaşananlara ilişkin olarak, ''Bu arkadaş benim belalım olmaya talip, anladığım kadarıyla. Kendisi dün yine son derece ağır ithamlar içeren, Türkiye'yi hırsızlıkla suçlayan, iftiralar atan ve inançlarımıza, değerlerimize, dinimize, İslam'a hakaret eden cümleler kurdu ve bir kitap vermeye kalktı. Ben de 'Onu, daha evvel karikatürü koyduğun yere koy' dedim'' diye konuştu.

Bağış, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, dün Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu toplantısında Hollandalı milletvekili Barry Madlener ile yaşadığı diyaloğa ilişkin şunları söyledi:

''Dün zaten çok açık net bir şekilde yaşandı, şeffaf bir şekilde yaşandı. Bu arkadaş benim belalım olmaya talip, anladığım kadarıyla. Kendisi dün yine son derece ağır ithamlar içeren, Türkiye'yi hırsızlıkla suçlayan, iftiralar atan ve inançlarımıza, değerlerimize, dinimize, İslam'a hakaret eden cümleler kurdu ve bir kitap vermeye kalktı. Ben de 'Onu, daha evvel karikatürü koyduğun yere koy' dedim. Sonra da sorular toptan alındığı için cevapları toptan verilirken de kendisine cevabı verdim. Bugüne kadar birkaç tane ders öğretmiştim ona. Mevlana'dan 'Gel, kim olursan gel, seni de tedavi ederiz' demiştim. 'Geçmişte cahillerle tartışmadım, hiç tartışmayın, ben hiç kazanamadım'ı öğretmiştim. Dün de ona ülkemizde son dönemde çok yaygın bir şekilde kullanılan 'Bak oğlum git'i öğrettik.

Her seferinde bir şey öğreniyor ama bu herhalde jübilesi oldu. Çünkü Hollanda Parlamentosu'na adaylığını koymuş. Ben de ona ait olduğu yeri anlatmaya çalıştım, hatta Norveçli katil Brievik'i ziyaret etmesini önerdim. Çünkü bu zihniyetin gideceği nokta odur. O duruma düşmeden bu arkadaşı tedavi etmek gerektiğine inandım ve 'İslam'ın tek bir savaşı vardır o da cehaletle savaştır. İnşallah seni de bu cehaletten kurtarırız, inşallah tefekkür etme, düşünme imkanı bulursun' dedim. Orada yaşanan olaylara şahit olan herkes, komisyon üyeleri, Avrupalı parlamenterler, farklı ülkelerin temsilcileri, herkes bu şahsiyetin artık bu fütursuz tavırlarından bıkmış durumda. Hiçbir destekçisi de yok. Ama zannediyorum kendi tabanı içerisinde popülarite kazanmak için çalışıp, çabalıyor. Bunları da çok fazla kafaya takmaya değmez. Biz 'durmak yok yola devam' diyoruz.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.