banner

Memurlara ücretsiz servis dönemi bitiyor




Servis kullanan kamu görevlileri artık katkı payı ödeyecek. 5018 Sayılı Kanun'da yapılacak değişiklik ile katkı miktarı o ildeki otobüs biletinin 20 katı olacak...

Memurlara ücretsiz servis kalkıyorUzun süren toplu sözleşme maratonu sonucunda bugün zamlı maaşlarına ve farklarına kavuşma sevinci yaşayan memurlara üzücü haber geldi! Kamuda servis kullanan memurların katkı payı ödemesi gündemde. Maliye Bakanlığı'nca, bütçe kanunlarında yer alan bazı hükümlerin ilgili kanun ve kanun hükmünde kararnamelere eklenmesi ile, 5018 Sayılı Kanun ve bazı kararnamelerde değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısı taslağı hazırlandı. Bu taslağın onaylanıp yürürlüğe girmesiyle birlikte memurlara ulaşım ücretli hale gelecek.

MALİYE BELİRLEYECEK

Taslakta, "İdareler, personel servis hizmetlerinden yararlananlardan, mahalli toplu taşıma araçlarının bir tam bilet ücretinin 20 katı tutarında aylık katılım bedeli alacak" ifadesi yer aldı. Bu bedeli bir katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkili olacak. Alınan bedel, genel bütçe kapsamındaki idarelerde genel bütçeye, diğer idarelerde ise kendi bütçelerine gelir olarak kaydedilecek. Servis bedeli alınmasına ilişkin esas ve usulleri Maliye Bakanlığı belirleyecek.

İSTANBUL'DA 40 LİRAYI BULACAK

Takvim'in haberine göre; Değişiklik uygulanmaya başladığında İstanbul'da görev yapan bir kamu çalışanı eğer servis kullanıyorsa yaklaşık 2 lira olan otobüs biletinin 20 katını katkı payı olarak ödeyecek. Bu da yaklaşık 40 lira olacak.

(milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.