banner

MEB’den velileri rahatlatacak açıklama




İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran düzenleme dolayısıyla yeni eğitim-öğretim yılına hazırlık için İstanbul'da sürdürülen çalışmalara ilişkin, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

MEB’den okula kayıt açıklamasıYıldız, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'le yaptıkları toplantıda ortaya çıkan en önemli mesajın, yeni eğitim sistemine geçişte, çocukların, ekstra maliyet yüklenmeden, velilerin tercihleri de dikkate alınarak okullara kaydedilmesi olduğunu, ilk ve ortaokul düzenlemelerini yaparken vatandaşı tedirgin edecek, zorluk çıkaracak bir yaklaşımdan kaçınacaklarını kaydetti.

İstanbul'da 2 bin 500'e yakın okuldan bin 660'ının ilköğretim düzeyinde bulunduğunu belirten Yıldız, dönüşüm programının da bu okullarla ilgili olacağını ifade etti.

İl genelinde hangi okulların ilkokul, hangilerinin ortaokul olarak değerlendirilebileceğine ilişkin çalışmaların ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından kendilerine iletildiğini, genel ilkelerin ve kriterlerin belirlendiğini anlatan Yıldız, öğrencilerin olabildiğince başladıkları okulları bitirebilmelerine dikkat edeceklerini vurguladı. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.