banner

İp cambazı Niagara'nın üstünden böyle geçti




Dünyaca ünlü ip cambazı Nik Wallenda, Niagara Şelalesi'ni ip üzerinde yürüyerek geçti.

ip cambazı niagaranın üstünden geçtiBabası ve dedesi gibi cambaz olan Nik Wallenda, dün gece yerel saatle 22.20'de Amerikan tarafından başladığı ip üzerindeki yürüyüşünü, 22.40'ta Kanada yakasında tamamladı.

Kendisini izlemeye gelen 130 bine yakın hayranına ip üzerinde el sallayan Nik Wallenda, yaptığı yürüyüşle hem tarihe hem de Guinness Rekorlar Kitabı'na geçti. Ünlü cambaz, bundan sonraki yürüyüşünün ABD'deki Grand Kanyon olacağını açıkladı.

Niagara Şelalesi'ni ip üzerinde geçen ilk kişi unvanını da kazanan 33 yaşındaki ünlü cambaz, 68 metre yükseklikte ve 550 metre uzunluğundaki çelik halatı, gece saatlerinde çıkan rüzgar ve suyun çıkardığı buhar dalgasına rağmen 20 dakikada tamamladı. Toplam 1.5 milyon dolara malolan gösterinin sponsorluğunu ise Amerikan televizyon kanalı ABC üstlendi.

 

 


Haberin Videosu

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.