banner

Facebook için önemli uyarı




Sosyal ağ devi Facebook bu kez de üyelerinden cep telefon numaralarını istemeye başladı.

facebookKullanıcı bilgilerini üçüncü kişilerle paylaştığı nedeniyle sıkça eleştirilere maruz kalan Facebook, üyelerinden cep telefon numaralarını talep etmesiyle yeniden eleştirilerin odak noktası haline geldi.

Facebook, üyelerin şifrelerini unutarak hesaplarına ulaşamamaları durumunda önlem olarak üyelerinden cep telefon numaralarını istiyor.

Profil sayfalarında yer alan ‘Bu güvenlik ipuçlarını izleyerek hesabınızın denetimini sağlayın’ uyarısına tıklayan kullanıcılara telefon numaraları soruluyor. Yer alan iletide ‘Şifrelerinizi unutmanız durumunda, yeni şifreniz cep telefonunuza mesaj olarak gönderilecektir’ ibaresi yer alıyor.

Uzmanlar, Facebook’un geçmişte üçüncü taraflara kullanıcıların adres ve telefon bilgilerini paylaştığını hatırlatarak kullanıcıları uyarıyor.

Facebook’un bölge yöneticilerinden Richard Allan, özel durumlarda üyelerin kişisel verilerinin gizli servislere verildiğini açıklamıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.