banner

LYS-5 Yabancı Dil Sınavı başladı




Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) başladı.

LYS-5, Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 14.30'da başladı. Sınava, 49 bin 543 aday katılıyor. Tek oturumda uygulanacak sınav, 120 dakika sürecek. Öğrencilere, toplam 80 soruyu çözmek için 120 dakika süre verilecek.

Sınav, Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere 3 dilde yapılacak. Bu testlerde kelime bilgisi ve dil bilgisi, Türkçe'den yabancı dile, yabancı dilden Türkçe'ye çeviri ve okuduğunu anlama ile ilgili sorular yer alacak. Testlerin hepsi ayrı soru kitapçığında bulunacak. Aday, LYS başvurusunda belirttiği yabancı dilden sınava girecek.

LYS'nin Matematik Sınavı (LYS-1) sabah oturumunda yapılmıştı. Sınava 619 bin 133 aday katılmıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.