banner

Sütte korkunç iddia!




Tankerle taşınan sütlere, bozulmaması amacıyla saç boyasında kullanılan “hidrojen peroksit” katıldığı yolundaki iddialar TBMM gündemine taşındı.

Sütte korkunç iddia!CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Gıda Tarımve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, gıdalara katılan zararlımaddelerle ilgili yapılan çalışmaları sordu. Oran’ın önergesinden ilginç iddialar ve sorular şöyle: Frigorifik sistemi olmayan tankerlerle üreticiden süt toplayan bazı tüccarların sıcak havada sütün bozulmaması için, saç boyamada yararlanılan ‘hidrojen peroksiti’ süte karıştırdığı ve bunun da bütün bakterileri öldürmesi nedeniyle o sütü yararsız kıldığı bilgisi doğru mudur? Bu amaçla hiç kontrol yapıldımı?

‘HAZIR KÖFTE HARCI, RENKLİ YOĞURDA ÇİN TUZU’

Güney Amerika’dan ithal edilen üzümlerde kullanıldığı belirtilen “sitokinin” denilen hormonun; üzümtanesini büyüterek ağırlığını artırdığı, şeklini düzeltip, rengini parlaklaştırdığı, ancak insan metabolizmasında da ağır etki yarattığı iddiası doğrumudur? Gümrüklerde bu yönde kontrol yapılıyormu? Hazır köfte harçları, et suyu tabletleri, hazır çorba, dondurma, renkli yoğurt gibi hazır gıdalarda sıklıkla kullanılan ve zaman zaman “Çin Tuzu” adıyla da satışı yapılan MonosodyumGlutamat (MSG) için bir inceleme yaptınızmı? İçeriğindeMSG bulunduğu halde, ambalajında “Hiçbir koruyucumadde içermez” ibaresiyle gıda satışı yapılması mevzuata uygun mudur?

(habertürk)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.