banner

İşaret dili tercümanlığı sertifikaları yeniliyor




Türk işaret dili tercümanı belge veya sertifikası sahiplerine talepleri doğrultusunda yapılacak sınavla Milli Eğitim Bakanlığı onaylı işaret dili tercümanlığı sertifikası verilecek.

İşaret dili tercümanlığı sertifikaları yeniliyorTürk İşaret Dili Sisteminin Oluşturulması ve Uygulanmasına Yönelik Usul ve Esasların Belirlenmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklikle Türk İşaret Dili Bilim ve Onay Kurulu, işaret dili ve dil bilimi konusunda yeterli bilgi ve donanıma sahip akademisyenler arasından Türk Dil Kurumu'nun (TDK) belirleyeceği 2 asil 2 yedek olmak üzere 4 kişi, TDK'den 1 asil 1 yedek olmak üzere 2 kişi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan 2 asil ve 2 yedek olmak üzere 4 kişi, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 2 asil ve 2 yedek olmak üzere 4 kişi, federasyondan 2 asil 2 yedek olmak üzere 4 kişiden oluşacak.

Yönetmeliğe eklenen geçici maddeyle Milli Eğitim Bakanlığı'ndan veya diğer kurum ve kuruluşlarca açılan kurslardan Türk işaret dili tercümanı belge veya sertifikası alanlar, üç ay içinde Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurmaları halinde Bakanlıkça belirlenecek 4 üye ile Türk İşaret Dili Bilim ve Onay Kurulu'nca belirlenecek 3 üyenin bulunduğu 7 kişiden oluşan komisyon tarafından sınav yapılacak.

Sınavda yeterlilik gösterenlere, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı işaret dili tercümanlığı sertifikası verilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.