banner

Twitter'a bugün YÖK'ün bu açıklamaları damga vurdu




YÖK'ün 'Tüm üniversitelere bütünleme sınavı yapılacak' açıklamasının ardından sosyal medyada YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’ya öğrenciler cevaplaması için yüzlerce mesaj attı.

yök twitter üzerinden yaz okulu sorularını cevapladıYÖK bazı sorulara cevap verdi. İşte YÖK'ün aydınlığa kavuşturması gereken o sorular:

1- Bu yıl uygulanacak mı? Yani bu yaz geçerli olacak mı?

Cevap: Evet uygulanacak. çünkü çetinsaya düzenlemenin 2011-2012 öğretim dönemini kapsayacağını açıkladı.

2- Bu yıl için yaz okuluna kayıt yaptıranlar, paralarını geri alabilecek mi?

Cevap: Evet alabilecekler. Öğrenci bu karardan önce başarısız olduğu dersler nedeniyle yaz okuluna başvuru yaptıysa, "Ben başvuru yaptığımda bütünleme hakkım yoktu. Ama alınan yeni kararla bana bu hak tanındı. Yaz okulu kararımdan vazgeçiyorum" deme hakkına sahip olacak.

3- Üstten ders alınmak istenirse ne olacak?

Cevap: Yaz okulu uygulaması devam edecek. Öğrenci okulu erken bitirmek istiyorsa ve bu nedenle üstten ders alma niyetindeyse yine yaz okula gidecek...

4- Bütünleme sınavları zaten yapılan üniversitelerde yeniden bütünleme yapılacak mı?

Cevap: Hayır... Bütünleme sınavları zaten yapılan üniversitelerde yeniden bütünleme yapılmayacak. Çünkü düzenleme, öğrencilere bütünleme sınavı hakkı tanımayan üniversitelere yönelik.... Zaten bütünleme sınavı yapan üniversiteler için yeni bir durum söz konusu değil.

5- Bu karar üniversitelere ne zaman bildirilecek?

Cevap: Birkaç gün içinde bildirilecek.

6- Yaz okulları kaldırılacak mı?

Cevap:  Bütünleme hakkı tüm öğrencilere tanınıyor. Bu kesinlikle yaz okullarının kaldırılacağı anlamına gelmiyor, sadece bütün öğrenci arkadaşlarımın bütünlemeye girmek istemelerinin doğal bir hak olduğunun tescili anlamına geliyor. Yani düzenleme yaz okulu uygulamasını kaldırmıyor, sadece öğrencilerin başarısız olduğu dersler yüzünden yaz okuluna mahkum olmasını engelliyor.

Henüz cevaplanmayan sorular

1- Böyle önemli bir duyuruyu resmi olarak değil de Twitter'dan yapmak doğru mu?

Cevap yok.

2- Bütünlemeye Açıköğretim Fakültesi kredili sistem de dahil mi?

Cevap yok

3- Hiç alınmamış dersler ne olacak?

Cevap yok

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.