banner

Veliler etüt beslenme okulları için dilekçe verdi




Etüt Beslenme Uygulamalı İlköğretim Okulları’nda yapılan değişikliği, 100 kadar veli dün İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde dilekçe vererek protesto etti.

Velilerden etüt beslenme okulları için dilekçe verdi4+4+4 kapsamında okulların yeniden düzenlenmesiyle çalışan anne babaların çocuklarının gittiği sabah 09.00’dan akşam 18.00’e kadar eğitim veren Etüt ve Beslenme Uygulamalı İlköğretim Okulları’nının statüsünün değiştirmesini dün veliler protesto etti. Ön kayıtları yapılan ve kura çekimini bekleyen veliler son anda yapılan değişiklikle büyük şok yaşarken, okullar bundan sonra sadece kayıt bölgesinden öğrenci alarak yarı zamanlı eğitim verecek. Çalışan anne babalar şimdi soruyor: “Biz işteyken çocuklarımı ne yapacak? Etüt merkezleri 2000 TL, bakıcılara nasıl güveneceğiz?”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1997’deki yönergesiyle anne babası çalışan öğrencilerin her türlü gereksinimi karşılamak amacıyla etüt ve beslenme okulları kuruldu. Sadece İstanbul’da kurulan bu okulların sayısı 19. Bu okulların iki gün önce statüsünün değişeceği açıklandı. Veliler kararın ardından durumu protesto için dün İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Cağaloğlu’ndaki binası önünde toplandı. Yaklaşık 100 veli basın açıklaması yaptıktan sonra itiraz dilekçelerini müdürlüğe verdi. Grup adına açıklama yapan öğrenci velisi Tülay Akküç, “Çok zor şartlarda, ancak noter huzurunda çekilişlerle kayıt yaptırılabilen bu kurumlarda herhangi bir statü değişikliği 30 bin aileyi ilgilendiren bir karardır. Bu sebeple bu konuda olumsuz bir karar alarak eylül ayında 30 bin aileyi kaosa sürüklemeyin. Çalışan kadınlara ve çocuklarına sahip çıkın” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise şu açıklamayı yaptı: “Yeni kanunla birlikte farklı uygulamalara müsaade edilmeyecek. Amacımız fırsat eşitliği yaratmak. Artık ilk ve ortaokullara adrese dayalı kayıt sistemi her okul için uygulanacak. Çalışan anne babaların çocuklarını gönderdiği 19 okulda uygulanan özel uygulamaya yer verilmeyecek. Tek isteğimiz eşit imkân tanımak. Çocuğu bu okullarda okuyan mevcut aileler sistemden etkilenmeyecek.”

(radikal)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.