banner

Kadınların artık bir mesleği var




Bağcılar Belediyesi tarafından, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde bir yıl boyunca eğitim alan kursiyerlere sertifikaları verildi.

bagcilar belediyesiBağcılar Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi Bahçesi’nde düzenlenen “Yılsonu Etkinliği ve Sertifika Programı”na Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve eşi Emine Çağrıcı’nın yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun eşi Gül Mutlu, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul’un eşi Emine Yurdakul, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Bağcılar Kurucu Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık’ın eşi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kadınların toplumdaki değerini belirten Bağacılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, “Farklılığı fark ettiren eller, kadın kültür ve sanat merkezinde bağcılardaki çalışmalarla kurumsallaşmış oldu. Eğer çalışmak geleceğe yönelikse meyvesi de güzel oluyor. İşbirliği içinde yönettiğim çalışmalarda 30’un üzerinde meslek edinme kursu gerçekleştiriyoruz. Bugün en büyük sivil toplum hareketi, meslek edinme kursu İstanbul Meslek Edinme Kursları’dır. Günümüzde talep o kadar çok ki bu kurslar yetersiz hale geldi. Daha fazla yapmak için, Güneşli bölgemizi de ihale aşamasına getirdik. Bu yılda inşallah daha fazla yapmak için başlayacağız” dedi.

Sertifika törenine iştirak eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun eşi Gül Mutlu, kursiyerlerin sevincine ortak olmanın kendilerine sevinç verdiğini dile getirerek, “Tohumlar atıldı, ekinler biçildi. Kursiyerler sertifikalarını almayı hak etti. Bize de bu güzel günde sizlerin arasında olmak, bu güzel paylaşımda yer almak kaldı. Biliyoruz ki acılar ve sevinçler paylaşıldıkça kıymet buluyor. Sizlerin arasında olmak benim için çok özel ve güzel. Aldığınız her sertifika bizler almış kadar kıymetli” şeklinde konuştu.

Programın sonunda, en yaşlı kursiyer unvanını alarak konuşma yapan Gülseren Malkoç, “Kendi çabamla katkı yapmaya çalışan bir ablanızım. 6 ay eğitim alarak hemşirelik yaptım sokak sokak gezdim. Bilgisayardan anlamıyordum. Bu sefer bilgisayar eğitimi alacağım öğreneceğim. Kendi ellerimle işlerimi halledeceğim dedim ve aldım. Aynı zamanda diksiyon derslerine de girdim onun sertifikasını da inşallah alacağım” dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, katılımlarından dolayı Gül Mutlu’ya bir tablo hediye etti. Eğitimlerini tamamlayan yaklaşık 1200 kadın, sertifikalarını protokol konuklarının elinden alarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.