banner

‘Karma eğitim kaldırılsın, kız üniversiteleri açılsın’




Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci yaptığı açıklamada karma eğitim sisteminin kaldırılmasını istedi.

Karma eğitim kaldırılsın, kız üniversiteleri açılsınÖĞ-DER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, yaptığı açıklamada, karma eğitimi yüzyılın en büyük pedagojik yanlışı olarak tanımlarken, kaldırılmasını istedi.

“Kızlar okulda flört yapıyor”

Dünyada karma eğitim sorgulanıp kaldırılırken 28 Şubat sürecinde bütün okul ve hatta kurslara ideolojik olarak karma eğitim mecburiyeti getirildiğini belirten İkinci, "Proje, sosyalleştirmek adı altında mahremiyet duygusunun kaldırılmasıydı. 28 Şubat sürecinin en radikal uygulamaları da hep eğitim alanında uygulamaya konmuştur” dedi.

Gün geçmiyor ki kız-erkek karışık eğitimin daha fazla zararı görülmesin” diyen İkinci şöyle konuştu:

"Okullarda kızların daha fazla cinsel tacize uğramasına, flörtlerin artmasına yol açtı. Özellikle muhafazakâr ailelerin kızları okula göndermemesine yol açtı, kızları eğitimsiz bıraktı. Karma sınıflar strese yol açtı, kız ve erkeklerin yeteneklerini geliştirmelerini engelledi. Kızlar hata yapıp mahcup olma korkusu içinde derslerde yeteri kadar söz alamadı. Ergenlik çağındaki kız ve erkekler dersler yerine karşı cinsle ilgilenmesine ve ahlakî yozlaşmanın meydana gelmesine yol açtı. Okullarda kız veya erkek arkadaşını başkalarından kıskanan erkek veya kızların kavga etmesine ve cinayetlere sebep oldu."

“Kız üniversiteleri açılsın”

Kızlar için ayrı ilkokul ve liseler açılmasını talep eden İkinci, kız öğrenciler için ayrı üniversiteler de açılması gerektiğini söyledi.

(kaynak sol portal)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.