banner

Akademisyenlerden özgürlük çağrısı




Türkiye ’de Araştırma ve Öğretim Özgürlüğü Uluslararası Çalışma Grubu (GIT) üyesi üniversite mensupları, ‘Akademik Hak İhlalleri’ dosyasını dün kamuoyuyla paylaştı. Toplantıya GIT Türkiye üyesi Füsun Üstel, İbrahim Kaboğlu ve Koray Çalışkan ile üniversitelerde hak ihlallerine uğrayan akademisyenler konuşmacı olarak katıldı.

akademisyenlerden özgürlükKCK soruşturması kapsamında sekiz aydır tutuklu bulunan Prof. Dr. Büşra Ersanlı’ya yöneltilen suçlamalara karşı bir kez daha sesini yükselten grup adına basın açıklamasını Prof. Dr. Füsun Üstel yaptı. ‘Akademik Hak İhlalleri’ dosyasını, üniversitelerde yaşanan baskıların sürekliliğine vurgu yapmak amacıyla Prof. Ersanlı’nın 2 Temmuz’daki duruşmasından önce kamuoyuyla paylaştıklarını söyleyen Üstel, şöyle konuştu:

“Prof. Ersanlı’nın parmaklıklar ardına konmasının tek sebebi, kimilerine göre ‘haddini aşmış’ ve elini taşın altına koymaktan çekinmemiş olmasıdır. Ersanlı’nın içeride tutulmasındaki amaç, akademisyenler de dahil olmak üzere tüm düşünen ve üreten insanlara ‘haddinizi bilin’ mesajı vermektir.”

‘Akademik Hak İhlalleri’ dosyasına göre, Kürt sorunu üzerine televizyonda yapılan değerlendirmeler, anadil üzerine çalışmalar, işten çıkarılan işçilerle yapılan eylemler akademisyenlerin işinden olmasına neden oldu. Prof. Ersanlı’ya karşı bir itibarsızlaştırma kampanyasının yürütüldüğünü söyleyen akademisyenler, “Büşra Hoca’ya ve üniversitelere özgürlük” dedi.

(RADİKAL)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.