banner

Vizesiz ABD için tarihi açıklama




Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ABD ile vize konusunda ilk sinyali verdi:  Artık görüşmelere başlayalım. 

Vizesiz ABD için tarihi açıklamaABD-Türkiye Ekonomik ve Ticari Stratejik İşbirliği Çerçevesi'nin (ETSİÇ) İkinci Bakanlar Toplantısı, Türkiye tarafından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ABD tarafından ise ABD Ticaret Temsilcisi Ron Kirk ve ABD Ticaret Bakan Vekili Rebecca Blank'ın katılımıyla gerçekleştirildi. 

ABD Ticaret Temsilcisi Ron Kirk, Türkiye ve ABD'nin tarihi, sarsılmaz çok yakın bir dostluğu bulunduğunu belirtti. 

Kirk, birçok ABD kurumu ile birlikte çalıştıklarını ve bu kurumlara, özellikle Türkiye ile ticari, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için birlikte çalışmanın önemini dile getirdiklerini söyledi.

''Gelişen ve olgun bir ilişki olmasını bekliyoruz'' diyen Kirk, önemli olanın zorlukların nasıl aşılacağı, ortaklık, işbirliği ruhunun yansıtılması olduğunu söyledi. Kirk, ''Bence, gerçekten geleceğimiz çok çok parlak olacak'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Babacan, bir soru üzerine, vize konusunun gündem maddelerinden bir tanesi olduğunu ve uzunca bir süredir AB ile süren bir vize muafiyet süreci bulunduğunu hatırlatarak, süreçte hayli ilerlendiğini kaydetti. Babacan, ''ABD ile benzer bir süreç gerekli, bunlar uzun zaman isteyen konular. Bir an önce bu sürece başlamanın mesafe katetmenin önemli olacağını kendilerine ilettik'' dedi. 

Kirk de toplantıda, vize için gün sayısının azaltılmasından bahsedildiğini söyledi.

(milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.