banner

Dinçer açıkladı: 9 okul yöneticisi işten çıkarıldı




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okul yöneticilerinin karıştığı cinsel taciz ve istismar olaylarıyla ilgili olarak 2009 yılından itibaren 4 okul yöneticisinin meslekten çıkarma, 2 yöneticinin kınama ve devlet memurluğundan çıkarma, 3 yöneticinin ise görevden uzaklaştırılmasına karar verildiğini söyledi.

Dinçer, 9 okul yöneticisinin neden işten çıkarıldığını açıkladıBDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın soru önergesini yanıtlayan Dinçer, bu kapsamda 2009 yılından itibaren milli eğitim denetmenleri tarafından 2 inceleme raporu, 1 suç duyurusu raporu ve 5 inceleme soruşturma raporu düzenlendiğini anlattı.

Dinçer, eğitim ortamlarında şiddet ve zorbalığın da içinde bulunduğu risk faktörlerine yönelik çalışmalar yürütüldüğünü kaydederken “Temel önleme düzeyinde öğretmen, öğrenci, veli ve okul yöneticilerine yönelik bilgilendirici rehberlik hizmetleri gerçekleştirilmektedir. İkinci aşamada risk grubunda yer alan bireylere yönelik koruyucu ve denetleyici psikolojik danışma hizmetleri sunulmaktadır. Üçüncü aşamada ise somut olarak görünür haldeki psikososyal sorunlara müdahale bazında çalışmalar sürdürülmektedir” dedi.

(radikal)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.